Костопільщина одужує, а Дубно до середини вересня – «червоне»

1695 0

Ми у соцмережах:

Роман Сафонов

На Рівненщині лише дві «червоні» зони — місто Дубно та Костопільський район. Під загрозою посилення карантину перебуває Острог та ще сім районів в області, які поки «оранжеві».

Роман Сафонов, головний санітарний лікар Рівненщини:

— Спалахи у Костопільському районі пов’язані з підприємствами, які тут діють. Загалом на фанерному заводі було зафіксовано 53 хворих (15 ще не вилікувалися), на заводі скловиробів — 20 хворих (14 активних), «Родина» — 48 хворих (8 активних), «Свиспан Лімітед» — 25 хворих (11 активних) та ПП «Дизайн» — 7 хворих (6 активних). Переважна частина працівників цих підприємств проживають у районі. Вони інфікувалися на самому підприємстві та принесли COVID-19 у свої родини.

Ми спостерігали за протестом батьків, які вимагають уже відновити навчання у школах Костопільщини. Але якщо виконати їхні вимоги, то Костопільський район надовго увійде у «червону» зону. Однак люди не знають, що карантин дав позитивні результати. Якщо костопільчани й надалі дотримуватимуться санітарних норм, то уже через тиждень Костопільський район може бути віднесений до «оранжевої» зони. Адже показник зараз у них становить 214 хворих на 100 тисяч населення. В районі запрацює громадський транспорт, відновиться навчання у школах та садочках.

А от влада Дубна проігнорувала наші застереження. Там вчасно не припинили роботу громадського транспорту. У закладах харчування продовжили приймати відвідувачів. Все це призвело до того, що показник захворюваності у Дубні становить 382 хворих на 100 тисяч населення. Тому це місто ще надовго залишиться у «червоній» зоні.

Щодо Острога, Гощанського, Демидівського, Дубенського, Зарічненського, Здолбунівського, Корецького та Рівненського районів, які зараз в «оранжевій» зоні. Наразі в усіх цих районах фіксується зменшення захворюваності. В Острозі 119 хворих на 100 тисяч населення, це місто уже можна віднести до «жовтої» зони. Те ж саме із Острозьким районом, він надійно у «жовтій» зоні. Демидівський район рухається до «жовтої», Зарічненський за тиждень перейде в «жовту», Здолбунівський район та Рівненський — «помаранчеві». Березнівський район був «зеленим», але зараз він «жовтий». Будемо сподіватись, що така позитивна динаміка збережеться.

Богдан Слонець.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також