Сімейними радницями у Рівному працюватимуть Диновська, Романюк та Бобровська

1690 0

Ми у соцмережах:

Сімейними радницями у Рівному працюватимуть Диновська, Романюк та Бобровська

До ініціативи «Сімейні радники» приєдналося Рівне, цей інститут вже працює у Києві, Одесі, Львові та Миколаєві.

На сайті Координаційного центру з надання правової допомоги йдеться, що отримати допомогу сімейних радників можна щосереди з 14.00 до 17.00 у Рівненському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги (вул. Кавказька, 7, м. Рівне).

Першими сімейними радниками у Рівному стали Ліана Диновська, Любов Романюк та Олена Бобровська.

Сімейні радники співпрацюють з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби Мін’юсту, співробітниками Міністерства соціальної політики, Національної поліції, психологами тощо. Рівненькі сімейні радниці разом з колегами з інших міст пройшли тренінг з «soft skills» у Львові на базі правового клубу «PRAVOKATOR», що був організований Координаційним центром з надання правової допомоги за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Сімейні радники консультують у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Невиплата аліментів, домашнє насильство, позбавлення батьківських прав – ці питання найчастіше порушують люди, які мають сімейні проблеми.

- Минулого року більшість звернень, які надходили до нас, стосувалися спадкового права та цивільних питань. Цього року структура змінилась. Близько 18 % питань стосуються саме сімейного права. Але ми розуміємо, що людей, які потребують кваліфікованої правової допомоги, набагато більше. Переконаний, що завдяки діяльності сімейних радників значно збільшиться кількість осіб, які за допомогою юристів та адвокатів БПД зможуть захистити свої права, – зазначив директор Регіонального центру з надання вторинної правової допомоги у Рівненській області Василь Овдіюк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також