Сімох захисників Рівненщина провела до Небесного війська

403 0

Ми у соцмережах:

Сімох захисників Рівненщина провела до Небесного війська

У Рівненському районі попрощалися з трьома воїнами з Костопільщини: Андрієм Левчуком, Василем Соколом і Олексієм Цикуном. На Дубенщині - із Миколою Гучем і Василем Устимчуком. У Вараському районі провели в останню дорогу Володимира Корольчука та Дмитра Гузенка.

Більше про Героїв розповіли у Рівненській ОВА:
 
Андрій Левчук народився 2 липня 1987 року в Костополі. Навчався у школі №8, а згодом в училищі на столяра. У цивільному житті займався виготовленням меблів на підприємстві. У  липні 2023 року вступив до лав ЗСУ. Захисник пройшов відбір до 3-ї штурмової бригади. 29 серпня 2024 року воїн загинув у смертельній ДТП в дорозі додому на похорон батька. Поховали військовослужбовця на кладовищі «Нове» у Костополі.
 
Василь Сокол народився 1 січня 1978 року в Костополі. Навчався у місцевій школі №1. Згодом здобув професію бухгалтера. Працював за кордоном на будівництві та на місцевих підприємствах. Коли почалося повномасштабне вторгнення, Василь повернувся додому з-за кордону. У жовтні 2023 року його призвали захищати Україну. Служив на Сумщині, а потім на Донецькому напрямку. Василь отримав травми під час ДТП, упродовж дев'яти днів за його життя боролися медики у дніпровській лікарні. На жаль, серце воїна зупинилось  27 серпня 2024 року. Поховали військовослужбовця на кладовищі зі «Нове» у Костополі.
 
Олексій Цикун народився 5 березня 1975 року у селі Злазне Головинської громади. Навчався у місцевій школі, а потім в училищі здобув професію муляра. Проживав у Костополі, працював у ТОВ «Свиспан Лімітед». Виховував двох доньок, а згодом став дідусем. У 2015-2016 роках брав участь в АТО. 27 травня 2024 року отримав повістку та поїхав захищати наші кордони на Донеччині. 8 серпня 2024 року Герой загинув у Покровському районі. Поховали захисника у селі Злазне.
 
Микола Гуч, 1976 року народження, проживав у селі Рудка Демидівської громади. Військовослужбовець Збройних сил України. Воїн помер 29 серпня 2024 року у лікарні внаслідок важкої хвороби. Поховали воїна в рідному селі.
    
Василь Устимчук народився у 1974 році, захисник - житель села Уїздці Острожецької громади. Військовослужбовець Збройних сил України. На службі виконував обовʼязки водія господарчого відділення взводу матеріального забезпечення. Герой загинув 29 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на Куп’янському напрямку. Поховали воїна в Уїздцях. 
 
Володимир Корольчук родом із села Хиночі Володимирецької громади. Форвард місцевої футбольної команди. Солдат на війні із 2022 року. Кілька місяців тому у воїна діагностували онкозахворювання. 30 серпня серце військовослужбовця зупинилося. Вдома захисника чекала старенька мати, дружина та троє доньок.
 
Дмитро Гузенко народився 20 березня 1998 року в багатодітній сім'ї, проживав у Берестівці Володимирецької громади. На фронт захисник пішов добровольцем. Служив оператором безпілотних апаратів. Солдат загинув у ДТП, перебуваючи у відпустці. Поховали воїна в рідному селі.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також