Символом єдності став проєкт «Енергодар — це Україна»

695 0

Ми у соцмережах:

Символом єдності став проєкт «Енергодар — це Україна»

Творчий проєкт Енергоатому «Енергодар — це Україна!» на підтримку працівників Запорізької АЕС об’єднав близько 100 дітей та дорослих з міста-супутника Рівненської АЕС. Цей проєкт продемонстрував справжнє єднання українців проти агресії з боку росії.

З моменту захоплення російськими окупантами Запорізької АЕС минув майже рік. Увесь цей час, попри психологічний та фізичний тиск з боку рашистів, відважний персонал електростанції намагається тримати на належному рівні ядерну та радіаційну безпеку енергетичного об’єкта.

Задля підтримки запорізьких атомників організовано творчий проєкт з образотворчого мистецтва «Енергодар — це Україна!» серед мешканців міст-супутників українських АЕС.

Наразі проведено перший — відбірковий етап проєкту. До нього долучилися близько ста художників та аматорів Вараської територіальної громади, які створили змістовні малюнки у жанрах живопису та графіки. Кращі з робіт відібрано до участі у другому етапі проєкту — національному. Такими стали 38 найбільш креативних й оригінальних творів. Їх створили 25 школярів Вараських та Сопачівського ліцеїв, а також 15 дорослих, серед яких працівники Рівненської АЕС, освітяни, керівники творчих гуртків і професійні художники. Зокрема, відгукнулася й більшість митців міста Вараш. За словами керівників гуртків Палацу культури РАЕС та вчителів, кожен з учнів намагався висловити свої почуття емпатії мешканцям окупованого міста-супутника Запорізької АЕС.

Визначення призерів національного етапу проєкту відбудеться наприкінці лютого в Києві. Автори робіт-переможців отримають пам’ятні подарунки від керівництва Компанії та її профспілкового комітету, а роботи будуть розміщені у друкованій та іміджевій продукції компанії.

Юлія КУЛАЄВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також