Син священника загинув у свій день народження

8780 0

Ми у соцмережах:

Син священника загинув у свій день народження

На Моквинському перехресті дороги «Городище-Рівне-Старокостянтинів» 26 листопада зіткнулись вантажівка і ВАЗ, в якому везла трьох своїх дітей дружина місцевого священника. В результаті загинули жінка і її семирічний син, в якого того дня був день народження. За життя двох інших діток борються лікарі.

Поліцейські встановили, що саме водійка ВАЗу, жителька села Новий Моквин, виїжджаючи із другорядної дороги на головну, не надала переваги в русі та допустила зіткнення із вантажівкою «Volvo». Водій вантажівки намагався уникнути зіткнення, проте все ж протаранив легковик — його розірвало навпіл.

Мати і син від удару загинули. За двома її іншими дітьми виїхали «швидкі». Ледве встигли, щоб застати хлопців живими. Фельдшер Ольга Луцовят, яка надавала першу медичну допомогу, обурюється:

— «Швидку» не пропускали водії, створювали аварійні ситуації. Особливо обурює поведінка водіїв, що їхали на зустрічній смузі і могли би пропустити. Адже вони бачили те ДТП і розуміли, що ми їдемо до покалічених діток. Ніхто не з’їхав убік, не пропустив.

4-річного та 11-річного хлопчиків без свідомості із травмами доставили до Рівненської обласної лікарні, де в реанімації за їхні життя борються лікарі.

Як зазначає заступниця головного лікаря обласної лікарні Любов Філик, обох дітей готували до операції, але її відтермінували через їхній тяжкий стан:

— Старший хлопчик, якому провели складну операцію в Березному, прийшов до тями, але потребує ще оперативного втручання через перелом стегна. Ми поки що відтерміновуємо її у зв’язку з його станом.

58-річний сарненець, водій вантажівки, не постраждав. Він був тверезий — це підтверджено оглядом в медзакладі. Водії кажуть, що жінка могла переплутати гальмо з газом і помилково натиснути не ту педаль.

Марія Юстицька, речниця ГУ НП в Рівненській області:

— Водійка померла, тому наразі встановити, яким чином вона виїхала на дорогу і з яких причин, неможливо. Можливо, вона заснула за кермом або ж їй стало зле. За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей, слідчі слідчого управління внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії та встановлюються усі обставини смертельної ДТП. Чекаємо на результати судово-медичної експертизи. Водія вантажівки не затримували.

Тим часом люди збирають допомогу на лікування діток — на картку їхнього батька священника Григорія Ясковця — номер картки 5168 7554 3592 4267.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також