Сина рівненського екснардепа, який живе у Канаді, вбили вагнерівці у Бахмуті

10720 0

Ми у соцмережах:

Сина рівненського екснардепа, який живе у Канаді, вбили вагнерівці у Бахмуті

Уродженець Рівненщини Григорій Цехмістренко став третім канадцем, який загинув у війні, яку розв’язала Росія.

28-річний канадець працював добровольцем-медиком під час російського вторгнення до України. Григорій Цехмістренко був родом із України, але мав канадське громадянство. 

Як повідомило канадське видання CBC News із посиланням на батька загиблого Віталія Цехмістренка, він жив у Кіністіно упродовж багатьох років з батьками, а потім переїхав до Порт-Аліс,  Британська Колумбія, що на острові Ванкувер.

Григорій, відомий друзям як Грег, загинув у ніч із 14 на 15 січня в Бахмуті (Донецька область), за словами солдата-добровольця, який був у цей момент поруч.

Його сестра Аліса Супрунова підтвердила, що брата було вбито групою Вагнера в битві за Бахмут.

У відповідь на прохання підтвердити смерть Цехмістренка -  Міністерство з глобальних питань Канади заявило, що не може надати жодної інформації «з міркувань безпеки».

Батько загиблого  Віталій Цехмістренко (на фото)  із дружиною приїхали до Києва з Канади, щоб зустріти Різдво зі своїм сином. На свята вони були всі разом.

Друзі Григорія Цехмістренка розповідають, що він був сповнений життям, любив подорожувати та знайомитися з новими культурами.

- Його мужність під вогнем, стійкість до стресів, почуття гумору і людяність – це те, що зустрічається не так часто, – написав американський журналіст Ніколас Лейдлоу, який раніше брав інтерв’ю у Цехмістренка. «Світ поменшав без його присутності». 

Нагадаємо , що Віталій Цехмістренко з березня 1998 року по квітень 2002 рік був народним депутатом України від виборчого округу № 154 від Рівненщини. А з квітня 2002 року по травень 2006 року - був нардепом від виборчого округу №155 також від Рівненщини,  прдеставляючи «Блок Віктора Ющенка «Наша Украина».

Цехмістренко був засновником та  власником компанії «Райз», яка займалася засобами захисту рослин, насінням та сільськогосподарською технікою.  На виборах у 2006 році він не потрапив у Верховну Раду. Згодом зайняв 61 місце в рейтингу «200 найбагатших людей України 2011 р.» за версією журналу Фокус. Стан — $291,1 млн. У 2010 році Цехмістренко продав «Райз» Олегу Бахматюку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також