Сінабони: ніжні булочки з корицею в глазурі

1372 0

Ми у соцмережах:

Сінабони: ніжні булочки з корицею в глазурі

Cinnabon (Сінабон) — це торгова марка американської мережі кав’ярень і пекарень, відома по всьому світу. Найпопулярнішим її продуктом є «cinnabon» — булочка з корицею в глазурі. Для приготування класичних сінабонів вам знадобиться трохи часу, але сам рецепт не складний.

Інгредієнти

Для тіста: молоко — 200 г, сухі дріжджі — 25 г, вершкове масло — 75 г, цукор — 60 г, два курячих яйця, одна чайна ложка солі, борошно пшеничне ± 500 г.

Для начинки: цукор — 120 г, кориця — 15 г, вершкове масло — 30 г.

Для крему: вершкове масло — 30 г, вершковий сир маскарпоне — 60 г, цукрова пудра — 120 г.

Перш за все, треба зробити опару — в тепле молоко насипаємо сухі дріжджі та чайну ложку цукру, перемішуємо. Накриваємо серветкою та залишаємо на 20–30 хвилин в теплому місці для «активації» дріжджів.

Тим часом збиваємо вершкове масло кімнатної температури та цукор. Коли маса почне біліти, додаємо одне яйце. Бажано збивати не перестаючи.

Додаємо до цієї яєчно-вершкової маси опару, сіль та маленькими порціями борошно. Замішуємо тісто — воно має залишатись м’яким, але не липнути до рук.

Знову накриваємо тісто серветкою і залишаємо на годину в теплому місці доки воно не збільшиться в об’ємі в 1.5–2 рази.

Готове тісто розкачуємо товщиною 3–4 мм, обрізаємо так, аби воно стало прямокутної форми. Кулінарним пензликом наносимо на тісто м’яке вершкове масло (відступіть від країв тіста на 0.5 см, аби їх потім було легко склеїти) та засипаємо рівномірно начинку — змішані цукор з корицею. Загорніть пласт тіста рулетиком і наріжте упоперек за допомогою кулінарної нитки на 11–12 шматочків.

Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо булочки на відстані 2–3 см одна від одної і накриваємо серветкою та залишаємо ще на пів години.

Тим часом ви можете ввімкнути духову шафу на 180 градусів. Сінабони необхідно випікати близько 25–35 хвилин.

Поки булочки в духовці, приготуйте крем-глазур — для цього збийте розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою та вершковим сиром. Як тільки дістанете випічку з духовки, щедро покрийте її кремом, який як заливка почне розтікатись.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також