Сину директора «атомки» дали майже гектар лісу біля Білого озера

4126 0

Ми у соцмережах:

Сину директора «атомки» дали майже гектар лісу біля Білого озера

Курорт не гірший, ніж на Світязі хоче зробити на Білому озері підприємець Євгеній Павлишин, 29-річний син директора Рівненської АЕС та депутата обласної ради. Щоб втілити свою мрію в життя, попросив майже гектар лісу біля озера, і отримав його.

Біле озеро Євген Павлишин

Євгеній Павлишин
Розпорядження про виділення лісової ділянки Євгенію Павлишину у користування на п'ять років підписав у липні перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський. 0,9 га цей кузнецовський підприємець отримав поблизу турбази РАЕС "Біле озеро" — у 90 кварталі Володимирецького лісгоспу. За землю він у Більськовільську сільраду платитиме близько 6,5 тис. грн. на рік. Олег Євгененко, начальник відділу лісового господарства Володимирецького лісгоспу:
— Підприємець звернувся до нас минулого року. Це було друге звернення за останні три роки з проханням надати у користування частину лісу біля Білого озера. В обох випадках ми дали згоду. Територію використовуватимуть у культурно-оздоровчих та рекреаційних цілях. Там зроблять пляж, поставлять "грибочки", обладнають місця для смаження шашликів, вбиральні, територію прибиратимуть. Відповідно, за надані рекреаційні послуги братимуть плату з туристів. Але будь-яке будівництво, окрім тимчасових споруд без фундаменту, там заборонено. Загалом процедура отримання землі дуже бюрократична, тому, мабуть, і охочих мало. Перш ніж дати згоду, перевіряємо самих підприємців — чи сплачують податки, що хочуть робити з отриманою землею.
Євгеній Павлишин, підприємець:
— Отримав у користування не ту землю, на яку сподівався. Дали мені болото і чагарники з купою сміття. Як подивився, аж бажання зникло щось там робити, проте друзі переконали взятися. Хочемо, щоб на Білому озері було як на Світязі. Але діятимемо лише в межах чинного законодавства. Будуватися на цій земельній ділянці не можна, лісники порахували всі дерева — і ми за кожне відповідаємо. Але хочемо встановити дерев'яні будиночки на брусах, які можна вважати тимчасовими спорудами, щоб відпочивальники могли там зупинятися. Також аквапарк з різними гірками облаштуємо, місця для вогнищ, дрова продаватимемо туристам. За в'їзд на територію плату не братимемо, бо це викликає завжди негативну реакцію. Старатимемося заробляти на послугах, які пропонуватимемо туристам. Також хочемо заманити європейських туристів до нас гліцериновою водою. А оскільки з Європи часто приїжджають на трейлерах, то у планах — облаштувати трейлерове містечко. Проте перш ніж щось робити, доведеться підсушити територію та зібрати сміття.
Євгеній Павлишин зареєстрований як приватний підприємець — з липня 2004 року, тобто з часу, коли йому було 18. У Кузнецовську він має мережу магазинів, в яких продають тютюнові вироби, мережу кіосків з фаст-фудами. Окрім того, за даними місцевих ЗМІ, Євгеній Павлишин — єдиний підприємець, який отримав дозвіл торгувати на базі відпочинку Рівненської АЕС на Білому озері. Додамо, що торік тодішній голова ОДА Сергій Рибачок віддав у користування 2,3 га поблизу Білого озера підприємцю із Кузнецовська Марії Полтавець — на 15 років. За словами голови Більськовільської сільради Сергія Жмурика, пані Полтавець сплачує до сільського бюджету 40 тис. грн. в рік. У 2011 році 2,8 га біля Білого озера віддали на 15 років підприємиці Вірі Шелевицькій. Вона за оренду сплачує до 10 тис. грн. на рік. Відпочивальники, до слова, нарікають, що попри те, що з них беруть плату за відпочинок на Білому озері, доїзд туди залишається поганим, а територія — у смітті.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також