Сирена у Рівному гудітиме по-новому

2689 0

Ми у соцмережах:

Сирена у Рівному гудітиме по-новому

На третій рік великої війни у Рівному звикли до звуку сирени повітряної тривоги. Звикли і до того, що ця сирена гуде не всюди однаково і не завжди в той самий час. Нарешті на це звернула увагу місцева влада, яка обіцяє нову зручну і сучасну систему оповіщення людей про небезпеку. Краще, щоб тої небезпеки не було взагалі! Але це від місцевої влади, на жаль, не залежить.

Андрій Бернацький, начальник міського відділу з питань надзвичайних ситуацій:

— У зв’язку зі зміною законодавства передбачено усім громадам розробити свою місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення, яка буде відповідати новим сучасним вимогам і яка буде інтегрована в загальнодержавну. Тобто щоб максимально виключити людський фактор — щоб вона коректно працювала, щоб було менше помилок в її функціонуванні. Вона складається з наступного: по-перше, загальні сирени, які ви чуєте, по-друге — це оповіщення керівного складу громади для реагування і скликання тих чи інших спеціалізованих служб для подолання наслідків надзвичайних ситуацій. Вона також буде інтегрована у соцмережі, в найбільші групи, буде населення поінформоване.

Артем Ганущак, заступник міського голови Рівного:

— Зараз та система, що є, не перебуває на балансі міста, а на балансі ОДА і зроблена ще за радянських часів. Вона не входить в загальнодержавну систему. Відповідно, коли щось виходить з ладу, ремонтувати немає можливості. По суті, технічне створення буде фактично з нуля. В кожній громаді країни зараз це робиться. Це недешево, але це потрібно робити.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради Рівного:

— Це правильно, маємо працювати за новими технологіями. Буде можливість вчасно повідомити людей, щоб в разі оголошення тривоги перейшли в укриття. Люди отримуватимуть сповіщення, знатимуть, що відбувається. Бо ця система застаріла і якщо ламається, то не можемо вчасно відремонтувати. Інколи багато скарг, що в якомусь мікрорайоні міста не спрацьовує. І це забирає час, щоб її відремонтувати, бо немає запчастин. Тому зробимо нову.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також