Сироти самі обиратимуть собі житло

986 0

Ми у соцмережах:

Сироти самі обиратимуть собі житло

Якщо раніше дітям-сиротам, яким держава гарантує житло, його купували, а потім надавали без можливості вибору, то тепер введено новий механізм забезпечення житлом, який дає можливість вибору. Та, на жаль, новий механізм не дає змоги забезпечити житлом усіх сиріт, яких у черзі в Рівному близько 180.

Державної субвенції на придбання житла для сиріт у розмірі 2,7 мільйона гривень, яку цьогоріч отримало Рівне, вистачить лише на п’ятьох, котрі перші у списку, усім їм від 21 до 23 років. Усі вони вже оформили необхідні документи, на них відкрито рахунки, на які надійдуть кошти на придбання житла – по 541 тисячі гривень кожному. Ці діти-сироти можуть залучати до придбання житла інших осіб, які захочуть їм у цьому допомогти, у такому разі можна буде придбати більше, краще житло. У цьому й полягає принципова відмінність від системи, яка діяла раніше, коли сиротам підшукували й купували житло, а потім надавали його.

Купити квартиру вони мають протягом року. Якщо за цей час кошти не буде освоєно, їх використають на придбання житла для іншої дитини-сироти.

Умовою надання житла дітям-сиротам є вік 16-23 роки. Усього на черзі в Рівному перебуває 181 дитина-сирота.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також