Система зворотного осмосу: ефективне очищення води

455 0

Ми у соцмережах:

Система зворотного осмосу: ефективне очищення води

Найефективніша система очистки води – зворотний осмос.

Цей метод винайдено в 50-х роках минулого століття. На https://romstal.ua/ru/catalog/1161-filtry-voda/ завжди можна придбати таку побутову систему для очищення води. Перш за все, варто дізнатися про особливості такої очистки.

Конструкція фільтра

В побутову систему входить кілька модулів та бак для очищеної рідини (8-15 літрів). Такий пристрій легко встановити без спеціального інструмента під мийкою на кухні. Спочатку вода проходить попереднє очищення за допомогою первинних фільтрів від часток іржі та піску.

Далі рідина проходить через мембрани, очищується та потрапляє в бак. Близько 75% неочищеної рідини потрапляє в каналізацію. Очищена вода з ємності проходить через фінішні фільтри і її можна пити чи використовувати для приготування їжі.

Декотрі користувачі можуть зауважити, що така система неекономна, але для миття посуду, прання чи ванни не обов’язково проводити таку очистку. Тобто витрати будуть невеликими. Тому обладнання часто встановлюється:

- в міських квартирах;

- будинках;

- офісах;

- на підприємствах.

Воно неодноразово довело свою ефективність.

Ресурс обладнання та ефективність роботи

Спочатку може здатися, що система зворотного осмосу коштує дорожче, ніж інше фільтрувальне обладнання. Але варто враховувати і тривалість його використання. Стартові фільтри міняють раз на рік, а фінішні – 2 рази на рік. Сам фільтр зворотного осмосу здатен працювати 1,5-2 роки на родину з 4 людей. Тобто його експлуатація зовсім недорога.

Головна проблема полягає в занадто високій якості очищення, адже видаляються не лише шкідливі домішки, але і корисні мінерали. Тому додатково потрібно встановити мінералізатор, який поверне в склад рідини магній, калій, кальцій та інші життєво необхідні речовини.

Якщо цих мінеральних солей не буде, то це може негативно відобразитися на стані здоров’я. Постійна відсутність мінералів призводить до проблем з зубами, спостерігаються порушення в роботі серцево-судинної системи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також