Ситнику «виписали» штраф за «елітний відпочинок» біля Сарн

1690 0

Ми у соцмережах:

Артем Ситник

Сарненський районний суд ухвалив рішення про адміністративне стягнення з директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника — за невказаний у декларації відпочинок у мисливському господарстві «Полісся-Сарни» біля села Страшеве Сарненського району.

— Суд ухвалив рішення про стягнення штрафу в 200 неоподатковуваних мінімумів (3,4 тис. грн). Вважаємо абсурдним це рішення суду і подамо апеляцію, — повідомив адвокат чиновника Владислав Кіча.

Нагадаємо, у травні цього року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Державне бюро розслідувань встановило, що за відпочинок на мисливській базі своєї сім'ї та сім'ї друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, Ситник «забув заплатити досить велику суму готівкою». «Коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад 100 тис. грн, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник має це показати в декларації як подарунок або ж краще заплатити сам», — зазначив тоді генпрокурор.

У липні поліція вручила Ситнику адміністративний протокол, пов'язаний із корупцією, за порушення ним обмежень під час отримання подарунків (у зв'язку з відпочинком на мисливській базі). Пізніше в Сарненському райсуді відбулося кілька засідань з розгляду цього протоколу. Також Ситник дав пояснення щодо свого адмінпротоколу в Солом'янському районному суді Києва в закритому режимі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також