Скандал на Гагаріна: паркінг з деревами на даху чи торговий центр?

2530 0

Ми у соцмережах:

фото: Денис Грищук

Рязанов каже — паркінг, а Мічуда — торговий центр. Мешканці 16-поверхівки, що на вулиці Гагаріна у Рівному, обурені — біля їхнього будинку почали зводити незрозумілу споруду, залізобетонний каркас якої нагадує майбутній торговий центр. А вони ж сподівались, що на прибудинковій території висадять дерева, облаштують тротуари. Тож і прийшли на сесію міськради, щоб поскаржитись на колишнього депутата Станіслава Рязанова, фірма якого «Рівнеміськбуд» і зводить цю споруду — на замовлення забудовника компанії «МЖК». Рязанов запевняє: тут буде трирівневий паркінг на 50 авто, причому й з деревами на даху. Але люди не вірять.

Галина Похильчук, голова ОСББ «Гагаріна, 22»:

— У дворі будинку почалося незрозуміле будівництво. Воно схоже на торговий центр. Адже висота стовпів на третьому поверсі зведеної споруди занадто висока для відкритих стоянок для автомобілів. Люди, які мешкають у багатоповерхівці, виявилися заручниками ситуації. Поряд немає ні тротуару, ні місця для вигулу тварин. Дитячий майданчик мусили встановлювати на газоні, бо іншого місця не знайшлося. Тому ми просимо, щоб земельну ділянку, на якій триває будівництво, долучили до нашої прибудинкової території.

Володимир Хомко, міський голова:

— Архітектори видавали документи на стоянку, а зводять там незрозуміло що. За моєю інформацією, містобудівні умови та обмеження там скасовано. Якщо будівництво триватиме без дозвільних на те документів, то його дуже швидко зупинять. Наразі створено депутатську комісію, яка вирішить, що з цим будівництвом далі робити.

Ігор Мічуда, керівник обласної ДАБІ:

— Містобудівні умови та обмеження забудовнику було видано на багаторівневу стоянку. На мою думку, якщо подивитися на те, що там зведено, то об’єкт нагадує торговий центр. Ми проводили перевірку міського управління архітектури та скасували усі дозволи. Міські архітектори хотіли оскаржити наші дії в суді, але у них нічого не вийшло. Тому зараз це будівництво є незаконним. У детальному плані ця територія визначена як стоянка для автомобілів мешканців багатоповерхівки, що знаходиться поруч. Стоянка — це рівна заасфальтована територія, а не споруда в три поверхи. Забудовник взагалі не мав права брати інші дозволи на будівництво.

Микола Дядюсь, в.о. начальника міського управління ДБК:

— Забудовник «МЖК» був притягнутий до відповідальності за самочинне будівництво. На мою думку, споруда виглядає як паркінг. Його типи бувають різні: як підземні, так і наземні закритого типу. Тепер вирішуватиметься, як забудовник буде узаконювати ту споруду.

Станіслав Рязанов

Станіслав Рязанов, керівник фірми «Рівнеміськбуд»:

— Я будую там багаторівневу стоянку. Витрачаю на це більше мільйона гривень, проте мені чинять спротив. Мешканці багатоповерхівки не розуміють, що це будівництво потрібне для них. Якщо у них буде місце, куди ставити авто, то біля будинку звільниться територія. Саме тому забудовник «МЖК» розробив проект, в який я вкладаю кошти. Управління архітектури кілька місяців мучило мене, змушуючи переробити документи. Як тільки вони між собою розібралися, як їх правильно оформити, то з’явилася обласна ДАБІ, яка все скасувала. 

Якщо проект вдасться, то я у місті зведу ще кілька таких. Адже всі знають, що у Рівному існує проблема — людям ніде залишити свій автомобіль. На мою думку, така діяльність є дуже вигідною. Бо один метр квадратний стоянки коштуватиме більше 5 тисяч гривень. Не думаю, що людям, які мають змогу придбати квартиру за кількасот тисяч гривень, такі паркомісця будуть не по кишені.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також