Скандал з Іванісовим «уб’є» рейтинг Зеленського на Рівненщині

1684 0

Ми у соцмережах:

Скандал з Іванісовим «уб’є» рейтинг Зеленського на Рівненщині

Те, що рейтинг пропрезидентської партії «Слуга народу» падає, констатують всі соціологічні опитування. Це й не дивно: щотижневі скандали, фігурантами яких є депутати з фракції «Слуна народу». Але скандал із прихованою судимістю за зґвалтування у депутата Романа Іванісова може вдарити вже безпосередньо по рейтингу президента Зеленського.

Коли з`явилась перша інформація про судимість Романа Іванісова, з вуст президента Володимира Зеленського прозвучала обіцянка позбавити депутатства, якщо інформація виявиться правдою. І докази з’явились: надійні і беззаперечні докази у вигляді вироку суду, матеріалів справи і навіть свідчень жертви зґвалтування. Логічно, що тепер президент має дотримати слова. Інакше антирейтинг Іванісова може лягти на Володимира Зеленського. Принаймні в Рівненській області. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Національним університетом «Острозька академія» та Школою політичної аналітики «Поліс». Так, 76,7% виборців 153-го виборчого округу, на якому було обрано нардепом Романа Іванісова, негативно ставляться до приховування інформації щодо погашеної судимості обраного ними народного депутата. Ще 21,6% опитаних байдуже ставляться до приховування даної інформації.

Переважна більшість виборців вважають, що Роман Іванісов, який був обраний народним депутатом по 153 округу від партії «Слуга народу», має скласти депутатський мандат. Оцінюючи ситуацію навколо скандалу, 78,3% респондентів вважають, що необхідно скласти мандат народного депутата. І лише 2,6% опитаних думають, що Іванісов може залишатись нардепом. Ще для 19,1% опитаних байдуже які дії вчинить скандальний політик в даній ситуації.

Очевидно, що в разі, якщо Іванісов залишиться депутатом, це викличе негативну реакцію у переважної більшості виборців округу. Та негативно вплине на рейтинг партії та президента вцілому.

Соціологічне опитування проводилось з 22 листопада по 28 листопада 2019 року. Методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) опитано 1266 респондентів віком від 18 років. Які мешкають на території 153-го виборчого округу: місто Острог, частина міста Рівного, Гощанський, Корецький, Острозький, Рівненський райони. Статистична похибка не перевищує 2,8%.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також