Скандальний «Глобус» знову «вліз» у конфлікт

7335 0

Ми у соцмережах:

Скандальний «Глобус» знову «вліз» у конфлікт

Біля кафе «Глобус», що на Соборній, працює будівельна бригада. Тут уже побудували додатковий вхід до приміщення, а на його даху з’явився великий напис — «Більярд». Виявляється, усе це зроблено незаконно. Тож у вівторок біля «Глобуса» провів показову нараду разом із своїми заступниками міський голова Олександр Третяк і дав доручення припинити будівництво.

Щоправда, як тільки Третяк поїхав, бригада відразу повернулася до роботи. Зі слів будівельників, над приміщенням заплановано будівництво навісу, який захищатиме відвідувачів більярдної зали від дощу та снігу.

Олег Піщанський, заступник міського голови Рівного:

Біля будівлі встановлено металеві стійки, на яких тримається навіс. Однак робиться це на землі міської ради. Вони не мали права це робити без дозволу. Якщо це тимчасова споруда, то вона повинна мати паспорт прив’язки. Але ми жодних документів не видавали. Якщо бригада почне монтувати до металевих стійок ще якісь несучі конструкції, то можна буде вважати, що це — повноцінне будівництво.

Микола Дядюсь, начальник міського управління ДАБК:

Роботи тривають на землях запасу міста. Наразі шукаємо замовника робіт. Для того, щоб прибрати навіс, будемо звертатися до комісії з тимчасових споруд. Вона постійна та ухвалює рішення про знесення кіосків та незаконно встановлених гаражів.

Дивно, але чиновники не змогли назвати прізвище власника «Глобуса», а отже, й замовника цих, як самі ж стверджують, незаконних робіт. Тоді як загальновідомо, що співвласником «Глобуса» є Руслан Шевчик — саме він, зокрема, активно і публічно відстоював у 2015 році інтереси закладу. Тоді рівняни обурювались, що ресторан облаштували в приміщенні колишньої катівні НКВС, і називали це «танцями на кістках». Скандал був гучний, але про нього, схоже, уже забули і його ініціатори.

До речі, у реєстрі прав на нерухоме майно вказано, що будівля, про яку йде мова, належить товариству «Компанія Престиж». Кінцевими бенефіціарними власниками фірми є згаданий Руслан Шевчик та його партнер Сергій Наливайко.

Стали відомі й деталі щодо власності земельної ділянки. «Компанія Престиж» орендувала земельну ділянку площею 6,73 сотки, на якій зараз будується навіс, відповідно до договору з міською радою, який був укладений 16 листопада 2010 року строком на 10 років. При цьому слачувала за рік лише 3 894 грн орендної плати, тобто 3% від вартості земельної ділянки. У 2018 році оціночна вартість земельної ділянки зросла до понад 1 млн 591 тис. грн, і міська рада підвищила вартість орендної плати. «Компанії Престиж» довелося б платити уже 5% від вартості ділянки, тобто 79 591 грн щороку. Щоб змусити платити, міська рада навіть зверталась до суду. Натомість орендар також подав клопотання — про розірвання договору оренди, і Господарський суд Рівненської області підтримав цей позов. Тобто й справді будує «Глобус» навіс на землі громади Рівного.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також