Скандального рівненського прокурора оштрафували

4003 0

Ми у соцмережах:

Скандального рівненського прокурора оштрафували

Скандального прокурора Андрія Таргонія, який став відомий через інцидент із покійним Сашком Білим, покарали через незадекларовану заробітну плату.

Про це йдеться у рішенні Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Комісія зазначає, що прокурор тричі не з'являвся на засідання.

Андрію Таргонію, який нині займає посаду прокурора Березнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури, у листопаді 2017 року виплатили понад 148 тисяч гривень заробітної плати за час вимушеного прогулу. Прокурор за рішенням Житомирського апеляційного суду був поновлений на посаді, з якої був звільнений після затримання на хабарі. Однак, отримавши зарплату, прокурор не вніс інформацію про суттєві зміни у майновому стані у свою декларацію, повідомляє Горинь.інфо. Тож на нього було складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.

Постановою Рівненського міського суду від 24 жовтня 2018 року Таргонія було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 2 000 грн.
Таким чином Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила притягнути Андрія Таргонія до дисциплінарної відповідальності та накласти на нього дисциплінарне стягнення у виді заборони на один рік на переведення до органу прокуратури вищого рівня та на призначення на вищу посаду в органі прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду.

Нагадаємо, що Андрій Таргоній вже отримував догану від КДКП за те, що перебуваючи у відпустці, на одному із судових засідань надавав підсудному консультації.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також