Скандальну «Рівненську браму» таки добудують?

761 0

Ми у соцмережах:

Скандальну «Рівненську браму» таки добудують?

Ошукані рівняни, які вклали кошти у довгобуд на вулиці Костромській, уже кілька років намагаються добитися справедливості й ходять по судах. Чи є у людей надія хоч колись отримати свої оселі?

Нещодавно на засіданні виконкому говорили, що таки є інвестор, який візьметься добудувати житло — це ТзОВ «Капітал Інвест ДТМ» з Хмельницького. Строк дії договору з ним — до 31 грудня 2028-го. А завершити будівництво трьох секцій та ввести їх в експлуатацію забудовник має до кінця цього року.

Володимир Ляшук, керівник міського управління капітального будівництва:

— Думаю, всі знають цей об’єкт: він з 2015 року будується. У 2021 році закінчився договір з попереднім інвестором, який не виконав свої зобов’язання. Ми довгий час вели переговори з ним, але він не став учасником і продовжувачем цього будівництва. Давали оголошення у рівненських ЗМІ та на сайті міської ради, запрошуючи нових інвесторів. Станом на сьогодні є один інвестор, який пройшов інвесткомісію, що відбулася 3 липня. Комісія рекомендує затвердити з ним проєкт договору, щоб мешканці, які вклали гроші, все ж з часом нарешті отримали там житло і цей квартал був успішно завершений. Там 63 тис. кв. м житла, це орієнтовно 690 квартир.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради Рівного:

— Єдине, треба розібратися з пайовиками, бо багато є нарікань, ми декілька разів збиралися. Хтось хоче кошти повернути, хтось — житло, а хтось взагалі хоче розібратися в ситуації і покарати винних. Треба відновити будівництво і завершити його належним чином.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також