Скарб на півмільйона євро - в зацукрованому варенні

2772 0

Ми у соцмережах:

Скарб на півмільйона євро -  в зацукрованому варенні

Мерія міста у Франції знайшла в купленому будинку скарб на півмільйона євро

 

 Мерія французького муніципалітету Море (департамент Юра) знайшла скарб у придбаному нею в центрі міста будинку, який оцінюється в понад півмільйона євро.

Остання власниця будинку – жінка – ніколи не була заміжня і не мала дітей. Будівля мала перейти у власність непрямого спадкоємця. Але він відмовився від нерухомості й запропонував мерії угоду. Муніципалітет придбав садибу за 130 тис. євро.

Як розповів мер Море Лоран Петі, скарб знайшли в одній із шаф, повідомляє Європейська правда з посиланням на France TV info.

 "Там були банки з варенням, а всередині - золоті монети і злитки", - сказав він.

 Всього було знайдено п'ять золотих злитків і понад 1000 золотих монет по 20 франків. Скарб оцінюється у більш ніж 500 тисяч євро.

 Розташована в центрі міста будівля здавна належала родині купців Жобе. На додаток до своєї основної діяльності члени сім'ї накопичили за десятиліття безліч цінностей.

 Чиновники муніципалітету, зокрема, знайшли старовинні праски,оптичні прилади кінця XIX століття, фотографії часів Другої світової війни і бухгалтерські документи, що дозволяють простежити історію Море з 1880 року до наших днів.

Гроші після продажу скарбу підуть у міський бюджет.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також