Скаргу водія, якого суд позбавив права керування на рік, не задовольнили

1338 0

Ми у соцмережах:

Скаргу водія, якого суд позбавив права керування на рік, не задовольнили

Відмова від проходження медичного огляду на визначення стану наркотичного сп’яніння не звільняє від відповідальності

Ще 14 лютого цього року на вулиці Відінській у Рівному поліцейський патруль зупинив автомобіль  «Oпель Рекорд»  під керуванням Вадима М.  Зі слів поліцейського, у водія було виражене тремтіння пальців рук, неприродна блідість обличчя, звужені зіниці очей, які не реагували на світло. Втім, водій від проходження медичного огляду на визначення стану наркотичного сп’яніння в медичній установі відмовився. Але відповідно до чинного законодавства, за це також передбачена адміністративна відповідальність.

Рівненський міськсуд визнав 31-річного рівнянина Вадима М. винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції). Оштрафувавши водія на  10 200 гривень, позбавив його на один рік права керування транспортними засобами .

Цю постанову Рівненського міського суду покараний водій оскаржив до Рівненського апеляційного суду. Він стверджуаав у своїй скарзі, що  Правил дорожнього руху не порушував, а поліцейський зупинив його автомобіль безпідставно. Просив скасувати постанову, а провадження у справі закрити.

Прес-служба Рівненського  апеляційного суду залишила без змін  постанову місцевого суду. Відхиляючи апеляційну скаргу Вадима М., а постанову суду першої інстанції залишаючи без змін,  Суд виходив з того, що дії рівнянина характеризуються умисною формою вини, становлять небезпеку дорожньому руху та несуть загрозу для його учасників. Застосований місцевим судом до Вадима М. вид адміністративного стягнення є справедливим та достатнім для його виправлення, а також запобіганню вчиненню ним аналогічних правопорушень.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також