Скажений пес покусав власницю

2115 0

Ми у соцмережах:

Скажений пес покусав власницю

У Рівному ввели карантинну зону.

Цю інформацію сьогодні підтвердив Рівному Суспільному начальник міського управління Держпродспоживслужби Анатолій Сасовський. Минулого четверга скажений домашній пес вкусив жінку у приватному господарстві на бульварі Хмельницького. У неділю, 31-го березня, тварина померла.

Жінка та усі, хто мав контакти із собакою – вже отримують профілактичні щеплення проти сказу. Кілька сусідніх вулиць оголошені карантинною зоною.

Нагадаємо, востаннє випадок укусу людини скаженою твариною у Рівному фіксували у 2017-му році. Тоді жінку вкусила морська свинка. Хвора – одужала.

Зараз жінка, яку минулого тижня вкусив скажений пес, отримує лікування у траматологічному відділенні Центральної міської лікарні. Спілкуватися з журналістами вона відмовилася. Зі слів лікаря-рабіолога, який призначив жінці лікування, її вкусив власний пес.

 

Потерпіла – молодець. Вона побачила, що собака поводиться підозріло і чи сама, чи з донькою – зачинили його в сараї. Ми перев’язали рану і сказали спостерігати за собакою. Попередили – не викидати труп в разі чого. І 31-го березня тварина загинула,розповів лікар-рабіолог В’ячеслав Наумчук.

 

– Що суперечить трохи правилам... Але донька власниці доставила труп тварини в Рівненську державну ветеринарну лікарню. Десь о 12:30. Спеціалістами було направлено цей труп в лабораторію для дослідження. І вже о 16:30 ми отримали висновок, що підтверджений сказ, повідомив начальник міського управління ГУ Держпродспоживслужби в області Анатолій Сасовський.

Тепер жінка, а також близькі та сусіди, які мали контакт із собакою – отримують щеплення від сказу.

Отримує комбінований курс профілактичних щеплень від сказу. Це жінка, яку вкусили за кисть. Донька – отримує профілактичні щеплення амбулаторно. Чоловік, який допомагав доньці відправити тіло пса на експертизу – теж отримує амбулаторно. Ще контактна особа – сусідка. Теж амбулаторно. І хлопчик десятирічний – щеплення проводять в дитячій обласній лікарні,додав В’ячеслав Наумчук.

Будинок на бульварі Богдана Хмельницького, де минулого четверга пес, хворий на сказ, вкусив господиню помешкання – у вівторок тут провели дезінфекцію. Того ж дня на засіданні міської протиепізоотичної комісії квадрат території навколо між вулицями Київська, Грушевського, Гайдамацька та Костромська – визначили зоною карантину.

Почали вимушено проводити профілактичні щеплення на даній території. Проти сказу. Безкоштовно. Подвірний обхід робимо. Щеплюємо котів і собак. Перший день – 100 особин. Вчора – 50. Сьогодні – ще нема даних, зазначив Анатолій Сасовський. 

За інформацією начальника міського управління охорони здоров’я Віктора Іськіва, у нинішньому році до медиків з укусами звернулися 136 рівнян. 26 особи – отримували вакцини проти сказу.

Дорослі в нас отримують допомогу від укусів в травмпункті ЦМЛ. Діти – в травмпункті ОДЛ. Сьогодні для дітей і дорослих сиворотка й імуноглобулін – є. В достатній кількості. До всіх випадків захворювань ми готові, наші заклади, – повідомив Віктор Іськів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також