Скільки потрібно спати залежно від віку

1165 0

Ми у соцмережах:

Скільки потрібно спати залежно від віку

Фахівці констатують, що в кожному віці у людей різна потреба у сні.

 

Усім відомо, що для повноцінного відпочинку вночі потрібно спати 7-9 годин. Утім, для кожного віку є свій часовий відтинок.

Новонароджені й маленькі діти. Новонародженим і малюкам потрібно багато сну – у середньому 15 годин щодня, що необхідно для правильного розвитку й оптимального росту немовлят. Дефіцит сну може призвести до поведінкових проблем, розвитку синдрому дефіциту уваги та гіперактивності.

Школярі від 6 до 13 років. Ідеальний час сну для учнів молодших класів – від 7 до 12 годин. У цьому віці дітям необхідно засвоїти велику кількість інформації, а процес запису в довгострокову пам'ять активізується під час сну, тому чим більше школяр поглинає інформації, тим більше сну йому потрібно для її засвоєння.

Підлітки від 14 до 17 років. Цей життєвий період характеризується грою гормонів. Тож щоб упоратися з нею, підлітку необхідно спати не менше 8-9 годин.

Дорослі люди від 26 до 64 років. Навіть якщо ми дуже втомлюємося і, здається, що готові спати цілу добу, у цьому віці достатньо 7-9 годин сну за ніч. Його не повинно бути менше, адже хронічне недосипання провокує розвиток серцево-судинних захворювань, підвищення кров'яного тиску, ожиріння. Також фахівці радять не зловживати сном і не мати звички відсипатися у вихідні дні.

Люди поважного віку. Чим старшою людина стає, тим менше сну потрібно її організму. Людям 65 років і старше достатньо спати по 7-8 годин на добу. Якщо кількість сну регулярно перевищує цей показник, підвищується ризик розвитку діабету, серцево-судинних захворювань, слабоумства, попереджають лікарі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також