Якщо хочете знизити ризик серцевих захворювань і поліпшити стан здоров'я загалом, вам просто необхідно внести у свій щоденний раціон шпинат, кріп, базилік, руколу та іншу зелень.
Вчені стверджують: щоденне вживання зелені навіть може запобігти раку, а також багатьом іншим небезпечним захворюванням.
Експерти запевняють, якщо ви споживаєте достатню кількість шпинату, це допоможе зменшити запалення в організмі. У той же час листова зелень може спричиняти здуття, тому краще її вживати в міру.
Щоденне вживання зелені також значно знижує ризик серцево-судинних захворювань. Дослідження доводять, що люди, які регулярно вживають зелень, мають низький систолічний артеріальний тиск і ризик серцевих захворювань на 12-26% нижчий, ніж у людей, які не вживали зелень.
Людям старшого віку обов'язково потрібно їсти зелень, вона дасть м'язам «паливо», необхідне для збереження сил. Її можна вживати з нежирним білком, таким як курятина, або навіть з іншим рослинним білком, наприклад квасолею.
Мікрозелень — невеличка незріла зелень, яку отримують з насіння, з якого ростуть як овочі, так і трави. Вона може містити в 40 разів більше поживних речовин порівняно з їхніми дорослими аналогами. Вони також багаті антиоксидантами, так званими поліфенолами, які можуть знизити ризик різних видів раку. Тому її потрібно вживати щодня, по можливості.