Скільки служать пластикові вікна

951 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Завдяки досягненням у галузі технологій, пластикові вікна з подвійним склінням залишаються завжди затребуваними при будівництві та ремонті будинків та квартир. Середній термін їх служби становить близько 20 років, який може змінюватись від 10 до 35 років залежно від якості самих вікон та їх обслуговування. 

окна

Як Ви миєте пластикові вікна?

Крім виняткової теплової ефективності, пластикові вікна неймовірно прості у догляді. Тим не менш, час від часу вони вимагають незначної уваги, щоб зберегти свою бездоганну красу і оптимальну продуктивність якомога довше. Швидке протирання віконної рами м'якою (неабразивною) тканиною і мильною водою у поєднанні зі швидким розпиленням масла на частині фурнітури, що рухаються, зможуть зберегти Ваші вікна в ідеальному стані.

Як зрозуміти, що ПВХ-вікна потребують заміни?

На жаль, не завжди є можливість відремонтувати пластикові вікна із подвійним склінням. Отже, якщо будь-яка з наведених нижче проблем відноситься до Ваших вікон, краще купити нові панорамні вікна

  • тріщини, сколи або розбите скло;
     
  • тече вода через раму;
     
  • постійний протяг;
     
  • труднощі з відкриванням та закриванням.
     

Як продовжити термін служби вікон із ПВХ?

Є кілька кроків, які можна зробити, якщо Ви сподіваєтеся збільшити термін служби ПВХ вікон. Більшість із цих рекомендацій досить прості: 

  • Регулярно очищайте скло та периферію за допомогою спеціальних розчинів. Наприклад, можна використовувати суміш, яка складається з однієї частини оцту на чотирьох частини гарячої води. Краще уникати їдких речовин, оскільки вони можуть призвести до передчасного старіння пластику.
     
  • Перевірте скло на наявність тріщин або вологи. Якщо виявлено лише невелику несправність, Ви можете провести простий ремонт. Проте небажання усувати невеликі дефекти неминуче призведе до більших збитків.
     
  • Регулярно перевіряйте фурнітуру (ручки, петлі та замикаючі механізми). Іноді вони можуть руйнуватися просто через знос. Заміна віконної фурнітури, як правило, є простим процесом.

 

окна

Скільки слугує скло?

Вікна з подвійним склопакетом сьогодні мають значно покращені теплові характеристики порівняно з вікнами, виготовленими у вісімдесятих, дев'яностих та нульових роках. Склопакети, що виготовляються сьогодні, мають термін служби 25-30 років і більше, якщо вони встановлені у захищеному місці. Термін служби вікна з подвійним склінням, яке зазнає значного впливу погодних умов, становить близько 20 років.

Переваги встановлення нових пластикових вікон

Заміна вікон – чудовий спосіб покращити свій будинок. Тепер, коли ви знаєте, що вони довго служать, давайте розглянемо їх деякі інші переваги: 

  • будинок стає теплішим та енергоефективним;
     
  • покращується безпека будинку;
     
  • привабливіший зовнішній вигляд будинку. 
     

Молекулярні вуглецеві зв'язки, що утримують пластикову структуру, можуть почати руйнуватися, викликаючи такі проблеми, як ламкість і сколи. Сучасні вікна з ПВХ також стійкі до ультрафіолетового випромінювання, що запобігає довготривалому знебарвленню та руйнуванню, а також продовжує термін служби Ваших вікон. 

Термін служби пластикових вікон залежить переважно від якості матеріалу, ступеня впливу погодних умов та рівня їх сервісного обслуговування. ПВХ вікна найвищої якості можуть прослужити 35 і більше років, перш ніж їх потрібно буде замінити, і навряд чи вимагатимуть серйозного ремонту протягом усього терміну служби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також