Скільки у ковбасі м’яса?

1501 0

Ми у соцмережах:

Скільки у ковбасі м’яса?

Чотири з половиною гривні рекомендує заготівельникам платити виробникові за кілограм м’яса у живій вазі керівництво обласної сільськогосподарської галузі, що на заклик, тобто на виконання розпорядження Кабміну, кинулось рятувати від повної загибелі українську худобу та свиней.

Чотири з половиною гривні рекомендує заготівельникам платити виробникові за кілограм м’яса у живій вазі керівництво обласної сільськогосподарської галузі, що на заклик, тобто на виконання розпорядження Кабміну, кинулось рятувати від повної загибелі українську худобу та свиней. І хоча збиратись відносно врегулювання цін на молоко та м’ясо спеціальна комісія постановила один раз на місяць чи й три місяці, від середини січня цього року заготівельників і переробників збирали уже чотири рази. За цей час поголів’я худоби усе-таки зменшилось, а закупівельну ціну на м’ясо підняли одиниці. «Зараз важко поставити завдання «давай 4,50!», — констатує заступник голови облдержадміністрації Олександр Чуприна, — але щодо тих, хто не приїздить на наші наради, поставимо питання про продовження терміну дії ліцензій ветеринарної служби», — натякнув він. Менше половини м’ясопереробних цехів області займаються заготівлею м’яса, в основному його купують у підприємців, а ті не завжди мають усі необхідні довідки, дотримуються умов забою худоби та перевезення туш. Олександр Чуприна каже, що забиту худобу возять у металічних, а не дерев’яних, як вимагають правила, кузовах або легковиками у причепах. А якщо, з його ж слів, «біля кожної канави та в ліску валяються телячі кістки та голови», то худобу, виходить, забивають не на бійні, а просто неба подалі від людських очей. Про який тоді клінічний огляд чи інші довідки можна вести мову? До всього, попри усі перевірки якості ковбаси на наявність у ній шкідливих домішок, у контролюючих органів немає обладнання для визначення повного складу ковбаси, тобто ніхто у нашій області, крім самого виробника та його «чарівників»-технологів, не скаже, скільки у ковбасі борошна, свинячої шкіри та сої, хоча ці складники й не шкідливі для здоров’я, але жоден споживач не захоче їсти таку композицію, куплену за ціною ковбаси.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також