Скільки яблук можна з'їдати за день

5932 0

Ми у соцмережах:

Скільки яблук можна з'їдати за день

Дієтологи попереджають: свіжі яблука краще не їсти людям із захворюваннями підшлункової залози і кишечнику.

Здоровій людині корисні й червоні, і зелені, і жовті яблука. Людям похилого віку слід обирати яблука з найменшою кількістю зайвої фруктози, нейтральні: не солодкі й не кислі. Як правило, це жовто-зелені яблука.

Яблука містять велику кількість харчових волокон, чистих складних вуглеводів, які допомагають нормалізувати роботу органів травлення. Крім того, ці волокна сприяють утворенню корисної мікрофлори в кишечнику і виведенню надлишку холестерину і глюкози з організму. До того ж в яблуках є магній, кальцій, марганець, мідь, залізо, калій, вітаміни групи В, а також вітаміни А і С.

Які ж яблука найкорисніші? Фахівці сходяться на думці, що вибрати такі складно, оскільки в кожному з видів містяться певні цінні речовини. Тому вони рекомендують чергувати червоні, жовті й зелені яблука, щоб організм отримував «всебічну» користь.

Щоб не нашкодити здоров'ю, дорослій людині не варто з'їдати більше двох великих яблук на день, вважають дієтологи. А щоб не перевантажувати травлення, яблука краще їсти в першій половині дня, але не натщесерце. Також не варто їсти яблука і перед сном, а ось як перекус між прийомами їжі — цілком.

Дітям же не можна їсти більше одного яблука на добу. По-перше, більша кількість може викликати розлад травлення, по-друге, небезпеку для дітей представляють яблучні кісточки, які містять синильну кислоту, велика кількість якої може викликати отруєння. А якщо кісточка потрапить у дихальні шляхи малюка, вона може створити загрозу його життю. Отож перед тим, як дати яблуко дитині, кісточки з нього краще взагалі видалити.

Цими фруктами не варто захоплюватися під час загострення виразкової хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки, а також у післяопераційний період. Але навіть якщо ви страждаєте на захворювання шлунково-кишкового тракту, відмовлятися від яблук необов'язково. Досить знати, що людям з низькою кислотністю підходять сирі яблука, а тим, у кого кислотність підвищена, — наприклад, турбує печія — печені.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також