Скільки заробляють медичні заклади Рівного на орендарях?

1314 0

Ми у соцмережах:

Скільки заробляють медичні заклади Рівного на орендарях?

Медичні заклади Рівного заробляють на тому, що здають в оренду приміщення під приватні кабінети, аптеки, торгові заклади та лабораторії. Проте жодних надходжень від оренди до міського бюджету немає. Натомість з міського бюджету оплачують медзакладам за комунпослуги та електропостачання, причому включно й з тими площами, які здаються в оренду. Про це йшлося на бюджетній комісії Рівненської міської ради.

Віктор Шульга, начальник міського управління бюджету та фінансів:

— У міському бюджеті на 2020 рік передбачено надати медичним закладами 30,6 мільйона гривень на оплату енергоносіїв та комунальних послуг. Я вважаю, потрібно гостро поставити питання стосовно оренди і використання приміщень. Орендна плата залишається у розпорядженні медичних закладів. Вона ніяк не врегульована. То чому ж з міського бюджету ми повинні платити за енергоносії для приміщень, які порожні чи перебувають в оренді?

Микола Бляшин, депутат міської ради Рівного:

— У нас є зоопарк, який половину коштів заробляє сам, а половину на свої витрати просить з міського бюджету. І це приклад для всіх закладів культури, медицини та інших. Чому там люди працюють, а інші тільки просять: дайте! У медичних закладах купа орендарів, відкривається купа приватних кабінетів. Треба поставити їх перед фактом: кількість видатків на вашу галузь з кожним роком буде зменшуватись — за рік на 10%.

На бюджетній комісії вирішили, що керівники медичних закладів мають подати на розгляд всі свої надходження та доходи у вигляді фінансових звітів. І тільки після детального аналізу цих документів, а також визначення потреб закладів, буде ухвалено рішення щодо розміру видатків на лікарні та ПМСД з бюджету міста.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також