Скількох посадовців Рівненщини притягнули до відповідальності за корупцію?

1043 0

Ми у соцмережах:

Скількох посадовців Рівненщини притягнули до відповідальності за корупцію?

За 7 місяців 2021 року до суду було надіслано більше 300 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Про це повідомив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.

За результатами судового розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією до адмінвідповідальності притягнуто:

89 – депутатів сільських, селищних, міських, районних рад; по 3 – депутатів обласної ради та присяжних; по 5 – працівників органів Національної поліції та органів і установ кримінально-виконавчої служби; 17 – посадових осіб юридичних осіб публічного права; 14 – посадових та службових осіб інших органів державної влади та місцевого самоврядування.

Загалом, упродовж поточного року за наслідками розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, судами накладено штрафів на суму 136 тис. гривень.

Щодо порушень у бюджетній сфері – то загалом з початку року у кримінальних провадженнях, закінчених слідчими підрозділами ГУ НП в області, встановлено збитків інтересам держави та територіальних громад на загальну суму 5 млн 138 тис. грн (6 місяців 2020 року – 98 тис. грн).

В центрі уваги прокуратури також перебувають питання використання так званих «ковідних» коштів, будівництво та ремонти закладів освіти та спорту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також