Скульптури спортсменів забрали від Авангарду на територію дитячої художньої школи

931 0

Ми у соцмережах:

Скульптури спортсменів забрали від Авангарду на територію дитячої художньої школи

Скульптури спортсменам, що стояли на алеї неподалік стадіону «Авангард», де нині триває будівництво, тимчасово перевезли на територію дитячої художньої школи. Після завершення ремонту стадіону їх повернуть на звичні місця.

Про це повідомила сьогодні у Фейсбуці заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська: 

- Впевнена, що їх з радістю експонували б багато музеїв світу. І все тому, що за оцінками фахівців вони академічно досконалі. Дата їх "народження" - 1959 рік. Місце "народження" - тодішній Ленінград. А от автори, які їх створили, мають виразно українські прізвища: А.Н. Черницький та П.А. Талько.

З часів відкриття рівненського стадіону "Авангард", а це 1973 рік, попри всі погодні умови і пори року, вони демонструють свою спортивну майстерність та фізичну досконалість. Звісно ж, ви впізнали знамениті скульптури дівчат-волейболисток і юнаків-баскетболістів.

Відсьогодні у них тимчасово змінилося місце "проживання". У зв'язку з активними будівельними роботами на "Авангарді", знамениті "рівненські спортсмени" кидатимуть свої м'ячі на території художньої школи. Через рік, коли почнеться благоустрій навколо нового вже стадіону, вони повернуться на свої звичні місця.

А поки новим скульптурам на своїй території радіють викладачі та учні художки - неабиякий наочний матеріал для навчального процесу митців буде поруч.

І зовсім тихо та подивано за процесом встановлення скульптур зі своєї мармурової дошки спостерігав колишній директор школи, чиїм іменем вона зараз названа, Анатолій Іванович Мартиненко.

Окрема подяка за організацію перевезення і встановлення скульптур представнику генпідрядника Андрію Конашко. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також