Сквер на Волі: прозорий паркан та плющ — на фасад будинку

1354 6

Ми у соцмережах:

Вадим Милостюк, переможець конкурсу

У Рівному обрали ідею, яку реалізують у невеличкому занедбаному сквері, що знаходиться одразу за мостом на Соборній. Цей район поблизу пивзаводу все частіше рівняни називають Волею — бо така історична назва цього місця. Отож на Волі буде сквер за проектом молодого архітектора з Дніпра Вадима Милостюка, який запропонував докорінно змінити це місце. Конкурс був, нагадаємо, всеукраїнський — на його організацію витрачено 50 тисяч гривень.

Дмитро Котляров, радник міського голови:

— Такий конкурс був проведений у Рівному вперше. Адже місту важливо збирати найкращі ідеї фахівців, щоб змінювати міську архітектуру. Взяти участь саме у цьому конкурсі зголосилися учасники з різних міст України, які прислали 17 робіт. Наприклад, якби міська рада без конкурсу почала змінювати цей сквер, то один лише проект коштував від 500 тисяч до мільйона гривень. І це не факт, щоб його реалізували б, бо він міг би не сподобатися громадськості.

Віталій Герман, заступник міського голови:

— Конкурс робіт з облаштування скверу на Волі є своєрідним стартом для інших амбітних проектів. Трохи згодом плануємо оголосити всеукраїнський конкурс на меморіал Героїв Небесної сотні та скверу воїнів АТО, який знаходиться навпроти Рівненської ОДА. Після цього буде оголошено всеукраїнський конкурс із реконструкції Чайкіної алеї, що знаходиться за кінотеатром «Україна».

Вадим Милостюк, переможець конкурсу:

— Сам сквер — невеличкий, тому не хотілося навантажувати його багатьма локаціями. Від будинків пропоную відгородити сквер прозорим парканом. Частину території зі сторони вулиці Дорошенка пропонують покрити фем-плиткою та поставити там столи для настільного тенісу. Фасад будинку, який перебуває не у найкращому стані, потрібно прикрити зеленню. Це може бути живий плющ. Одразу біля тенісних столів пропоную встановити невелику сцену, на якій можна буде організовувати різні події або танцювати. Також у сквері буде багато дерев із лавками, на яких будь-який перехожий зможе відпочити. Більше лавок буде розташовано ближче до будинків у формі гірок. Також у сквері буде невеликий дитячий майданчик.

За перемогу в конкурсі місто заплатить дніпровському архітектору 15 тисяч гривень гонорару. Реалізувати його ідею має управління містобудування та архітектури. Для цього потрібно замовити проект і виділити кошти з міського бюджету.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також