Слідча: Грубий почав вимагати 10 тисяч доларів ще у квітні

2633 0

Ми у соцмережах:

Слідча: Грубий почав вимагати 10 тисяч доларів ще у квітні

Рівненський міський суд продовжив розгляд клопотання правоохоронців відправити під варту підрозрюваного у корупції Ігоря Грубого.

 У залі суду слідча управління захисту економіки Національної поліції розповіла, що у липні до правоохоронців звернувся чоловік, який хотів змінити цільове призначення земельної ділянки на території Рівненського району і зіткнувся з вимаганням хабара в РДА.

Чоловік розповів, що почав клопотати про зміну цільового призначення на початку року, у квітні подав проект землеустрою до РДА, але не отримав ні погодження, ні офіційної відмови.

Тоді ж, за словами слідчої, у своєму кабінеті Ігор Грубий почав вимагати 10 тис.доларів за сприяння в отриманні дозволів на забудову земельної ділянки, цільове призначення якої хотів змінити заявник.

Першу суму коштів чоловік передав Ігорю Грубому, за словами слідчої, у його кабінеті 10 жовтня. Другу у день затримання,23 жовтня. 

Ігоря Грубого затримали біля будівлі РДА. Кошти вилучали під час обшуку у його кабінеті: 5 тис.доларів на полиці шафи, 1,1 тис.дол. у гаманці посадовця.

Ігор Грубий свою вину не визнає.

Його адвокат, Андрій Колесник, наголосив, що у матеріалах справи, які подали правоохоронці, чітко не доведено, що Ігор Грубий вимагав кошти. Зокрема, чоловік , який давав хабар, зазначав, що про кошти йшлося у розмові у жовтні.

Окрім того, начальниця відділу містобудування РДА, за словами адвоката, у своїх показах заперечила, що отримувала незаконні вказівки від Ігоря Грубого щодо чоловіка, який клопотав про землю.

Андрій Колесник наголосив, що у матеріалах справи задокументована удвічі менша сума, аніж декларують правоохоронці: не 10 тис.доларів, а 5 тис.

Слідчі та військова прокуратура клопочуть про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави - 1 млн грн.

Адвокат підозрюваного зазначив, що слідство не надало доказів, що Ігор Грубий тиснутиме на свідків, не з'являтиметься на слідчі дії чи переховуватиметься від правоохоронних органів.

-Тримання під вартою порушуватиме права та свободи Ігоря Грубого, - зазначив адвокат. - Маючи міцні соціальні зв'язки, п.Грубий, навпаки, не переховуватиметься.

Пан Колесник також нагадав, що вже було не мало справ, які розпочиналися гучно, а згодом вини підозрюваних доведено не було. Клопотання захисника - м'якший запобіжний захід.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також