Слово Германа подіяло: половина власників нелегальних АЗС самі їх демонтували

971 0

Ми у соцмережах:

Слово Германа подіяло: половина власників нелегальних АЗС самі їх демонтували

У січні міськвиконком уперше прийняв рішення про демонтаж незаконно встановлених АЗС у Рівному — вказавши перелік адрес, за якими поліція раніше виявила нелегальних продавців пального. Виконати це завдання доручили заступнику міського голови Віталію Герману.

Обговорюючи це питання на засіданні міськвиконкому, багато хто сумнівався, що завдання це можливо виконати, адже АЗС, навіть якщо вона працює в контейнері, є об’єктом підвищеної небезпеки — бо використовується пальне. Але фахівцям управління містобудування та архітектури, яке підпорядковується п. Герману, завдяки роз’яснювальній роботі вдалося домогтися того, що з 22 тимчасових споруд, які підлягали демонтажу, власники половини з них самі прибрали контейнери з пальним. Таким чином вдалося зекономити бюджетні кошти, які мали б бути витрачені на їхній примусовий демонтаж.

— Протягом місяця ми проводили роз’яснювальну роботу серед власників підпільних АЗС, — розповідає заступник міського голови Віталій Герман. — Оголошення з вимогою протягом двох тижнів добровільно демонтувати незаконні споруди, де торгували пальним, також були наклеєні на цих спорудах. Чотири власники відреагували, і забрали своє майно ще до приїзду спецтехніки. Ще семеро власників 4 лютого, побачивши, що приїхали фахівці управління містобудування та архітектури, добровільно погодились прибрати гаражі, в яких торгували пальним. Самі найняли техніку і прибрали все. Ми лише простежили за цим процесом. Ці споруди контейнерного типу з реалізації паливних матеріалів були незаконно встановлені на території одного з автотранспортних підприємств на вулиці Гагаріна у Рівному.

Нелегальні заправки діяли у Рівному на вулицях Гагаріна, Павлюченка, Соборній, Млинівській, Білій, Шухевича, Сірка, Київській та Курчатова. Загалом, як повідомляли у поліції, з початку проведення заходів із виявлення діяльності незаконних АЗС складено 59 адміністративних протоколів, очікують, що до бюджету буде сплачено понад 340 тисяч штрафів.

— Ще 11 нелегальних АЗС, які є в списку, наданому правоохоронними органами, приберемо з міста найближчим часом, — уточнив Віталій Герман. — Підкреслю, що діємо ми за дорученням міського голови і виконуємо відповідне рішення міськвиконкому Рівного. Нагадаю також, що доручення місцевій владі ліквідувати незаконні АЗС дав президент України Володимир Зеленський, коли у вересні минулого року приїздив на Рівненщину представляти нового голову Рівненської ОДА.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також