Сльозами гроші не повернеш

5859 0

Ми у соцмережах:

Сльозами гроші не повернеш

Драматичні події, пов'язані з новобудовами Рівного та області, набувають масового характеру і змушують мене звернутися до громадськості, аби вкотре застерегти людей від прикрих ситуацій. При цьому прошу всіх розповсюдити цю інформацію, щоб уберегти довірливих покупців житла від потраплянь у сіті обману з боку недобросовісних забудовників.

Мічуда Учора зранку до мене завітали двоє сповнених відчаю людей, які вклали гроші у скандальні новобудови Рівного. Перша — це багатоповерхівка на вулиці Гайдамацькій (колишня Струтинської), 13-Б. Жінка зі сльозами розповіла, що вже заплатила кілька десятків тисяч доларів за міфічну квартиру і не знає, яким чином зараз повернути свої гроші. З огляду на події, які розгорнулися довкола згаданого будівництва, справді немає певності у перспективі отримання там житла. Інша рівнянка внесла майже 20 тисяч доларів за ілюзорні квадратні метри житлової площі у новобудові на Київській, 67, де згідно з дозвільними документами мав би зводитися торгово-адміністративний комплекс. Доводжу до відома всіх: ДАБІ звернулася з відповідними листами до прокуратури з проханням максимально запобігти ймовірному шахрайству. Ми звернулися, щоб правоохоронні органи через суд наклали заборону на вчинення будь-яких юридичних дій суб'єктами за даними адресами ведення будівництва, по яких нині відкрито кримінальні провадження. Адже люди бачать рекламу і купують квадратні метри в новобудовах, що зводяться з грубими порушеннями чинного законодавства. Це передусім стосується будівництв у Березному на вулиці Коваля, 2 (забудовник ТзОВ «Рівбуд») та Рівному на вулиці Гайдамацькій, 13-Б (ТзОВ МЖК) і Київській, 67 (ТзОВ «Апартамент-Буд»), де скасовано всі дозвільні документи і відкрито кримінальні провадження.

ДАБІ — 01
ДАБІ — 02_cr
Зокрема, що стосується об'єктів у Березному та на Гайдамацькій, 13-Б у Рівному, відкрито кримінальні провадження та прокуратура подала до суду вимоги про знесення незаконних будівель. По об'єкту на Київській, 67 відкрито кілька кримінальних проваджень, пов'язаних із трагічною загибеллю будівельника. Крім того, тут також нині немає необхідних дозвільних документів. Водночас звертаюся до депутатів Рівненської міської ради щодо їхнього ініціювання звернення про розірвання угоди на оренду землі з ТзОВ МЖК, яке веде будівництво з порушенням умов цільового використання землі (адже земля виділена під малоповерхову будову, а ведеться багатоповерхова). Віддайте цю землю під будівництво квартир для учасників АТО чи будь-кого іншого на ваш розсуд. Проведіть відкритий конкурс на пошук інвестора, і я думаю, що він знайдеться. Адже мова йде про великий шматок землі в обласному центрі. Натомість знаходяться крикуни-балакуни, які пишуть замовні статті та вигороджують недобросовісних забудовників. Якщо хтось має будь-які факти, про які пише, виступає на засіданнях Рівненської міської ради, або свідків того, як хтось у когось брав чи вимагав по 4-5 доларів (незрозуміло за що), то нехай приведе їх за руку в поліцію, щоб вони написали заяви про відкриття кримінальних проваджень. Однак замість того, аби встановити справедливість законним методом, недобросовісні забудовники вдаються до безпідставного очорнення і оббріхування ДАБІ та шаленого тиску з боку людей, які «кришують» великі будівництва. Не раз було, зранку під'їжджає 500-й «Мерседес», в обід — 200-й «Лендкрузер», а ввечері — «Бімер», з яких виходять «пацани» і намагаються переконати, що вони «рішали», «рішають» і будуть «рішати» всі питання, бо у них усі «їдять з руки». Траплялися й прямі погрози на зразок: «Ти ж розумієш, що мій танк «С» зрівняє тебе із землею». Не переконали і не налякали. А зважаючи на ту співпрацю, яка налагоджена між ДАБІ, Нацполіцією і прокуратурою, можу запевнити громадськість, що справа по згаданих незаконних об'єктах буде доведена до логічного завершення. Те ж стосується й інших новобудов, які зводяться з грубими порушеннями чинного законодавства. Щоправда, це станеться не за один день, бо правові норми перетворюють наведення ладу в будівництві у довготривалий процес. Ще раз прошу максимально поширити цю інформацію серед потенційних покупців.
Ігор МІЧУДА, начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції Рівненської області.
Р. S. Накипіло!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також