"Слуга народу" розповів, що побачив у поліських селах

1703 0

Ми у соцмережах:

Нардеп Сергій Литвиненко розповів у Фейсбуці про свій перший день роботи на окрузі у Сарненському районі. Зізнався, що день був продуктивним, складним, насиченим новими зустрічами, величезною кількістю проблем у людей та пообіцяв зайнятися їхнім вирішенням.

- Основне - це дороги. Вірніше - напрямки. Це просто жах. Як от дорога в одне з найвіддаленіших сіл Сарненського району - Чабель - як після потужного бомбардування. Близько 10 км від Вирів до Чабеля ми з командою їхали майже годину! Звісно, я буду докладати зусиль, щоб дорога там таки з'явилася, - каже "слуга народу" -  нардеп Сергій Литвиненко. -   А школа! Так, зовні охайна, доглянута вчителями, але мікроскопічна і дуже стара. Діти вчаться у дві зміни. Виявляється, на будівництво нової було виділено мільйон гривень. І побудували. Фундамент. За мільйон гривень!!! Я, звичайно, не експерт, але думаю, що його вартість тисяч 200, не більше.

У людей немає напруги в електромережі, побутова техніка або горить, або не включається. І всім байдуже! У Вирах добувають граніт. Кар'єр знаходиться практично в центрі села, вибухи не дають людям жити. На 8 хатах у стінах з'явилися тріщини, шматки граніту розлітаються по прилеглих маєтках - виряни куди тільки не зверталися. У відповідь - тиша. Будемо розбиратися.

Немовичі, Тинне, Зносичі, Вири, Чабель - у всіх місцях, де я зустрічався з громадами проблем багато. А головна - байдужість місцевої влади.

Але закінчився понеділок прекрасно - на ролер-дромі, який я побудував для дітей у міському парку Сарн одразу після виборів. Вчора подивився, як катаються там діти, підлітки і зрозумів, що ці хлопці вуличними дурницями займатися точно не будуть. У них інші життєві пріоритети. Сьогодні у мене по плану Березне і район.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також