Слухання справи "Укрбурштину" хотіли зірвати... замінуванням

850 0

Ми у соцмережах:

Слухання справи

Учора суддя Господарського суду Рівненської області Наталія Церковна перенесла на 7 жовтня слухання резонансної справи щодо ДП "Укрбурштин". Через кілька хвилин після цього на лінію "102" в міліцію Києва надійшло анонімне повідомлення про замінування суду. Представники ДАК "Українські поліметали", якому належить підприємство, впевнені, що таким чином їхні опоненти хотіли навмисне зірвати засідання суду. Вибухівки у суді піротехніки не знайшли.

Замінування У Господарському суді Рівненської області державна компанія "Українські поліметали" просила закрити провадження про банкрутство "Укрбурштину". Там вважають, що банкрутство є незаконним, а борг у 7,2 млн. грн. штучно створений. Натомість арбітражна керуюча санацією "Укрбурштину" просила суд внести зміни до складу кредиторів. Це, як заявив гендиректор "Українських поліметалів" Костянтин Лісничий, зумовило б передачу державного підприємства англійській компанії, якій в липні перейшли борги. Однак суддя це клопотання відхилила, перенісши справу на 7 жовтня. Відразу після цього приміщення суду замінували. Представники "Українських поліметалів" заявили, що таким чином їхні опоненти хотіли зірвати судове засідання. Перед початком вчорашнього судового засідання гендиректор ДАК "Українські поліметали" Костянтин Лісничий заявив:

— Англійській офшорній фірмі "Thamesvest LTD" спеціально передають борги "Укрбурштину", щоб вивести державні надра на компанію нерезидента. Справа про банкрутство має штучний характер, борги ми можемо погасити. Відтак, якщо суд прийме рішення про припинення банкрутства "Укрбурштину", то підприємство перейде у власність держави. Якщо ж суддя затвердить новий склад комітету кредиторів на чолі з "Thamesvest LTD", то держава підприємство втратить.
До речі, про те, що держава може втратити контроль над найбільшим добувачем бурштину, заявив у вівторок міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус:
— ДП "Укрбурштин" хочуть збанкрутувати за борги у $300 тисяч, хоча потенційні доходи працюючого підприємства — сотні мільйонів гривень. Темна історія... Український бурштин віддають офшорній компанії за $300 тисяч. Де логіка?
А після перенесення судового засідання Абромавічус написав у Твіттері:
— Наступне засідання суду — 7 жовтня. Стільки у держави часу для захисту ДП, скасування банкрутства. Кінцева ж мета проста — легалізувати видобуток, перезапустити "Укрбурштин". Людям — роботу, бюджету — податки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також