Служба безпеки: підсумки року

1546 0

Ми у соцмережах:

Служба безпеки: підсумки року

Сьогодення вимагає від працівників СБУ високого професіоналізму, відповідальності, порядності, єдності і чистоти рядів та переконання у правильності обраного шляху.

Про результати діяльності управління Служби безпеки України в Рівненській області у 2007 році розповів журналістам начальник управління Юрій Крапівін.

Викривали корупціонерів Підрозділи УСБУ викрили і задокументували 82 злочинних прояви. Завершене розслідування 12 кримінальних справ, які з обвинувальними висновками скеровані до суду, за 10 з них ухвалені вироки. За адміністративними протоколами до відповідальності притягнуто 34 державних службовців, що вчинили корупційні діяння. Управління порушувало і розслідувало кримінальні справи щодо фактів несанкціонованого втручання в роботу обчислювальних та телекомунікаційних систем, за двома з них щодо конкретних осіб вже ухвалені обвинувальні вироки. На законних підставах заборонений в’їзд в Україну шести іноземцям, які в різні часи вчинили кримінальні злочини на території Рівненщини.

Захищали економічний потенціал держави Викрито злочинний механізм привласнення бюджетних коштів, виділених як дотації сільгоспвиробникам. Виявлено також правопорушення, пов’язані з протиправним відчуженням майна сільськогосподарських підприємств. Притягнуто до відповідальності 7 службових осіб органів місцевої влади і самоврядування, котрі надавали незаконні переваги суб’єктам підприємництва при передачі в користування земельних ділянок і водних об’єктів, а також виділенні бюджетних коштів, призначених для фінансування цільових програм в АПК. Протягом року викрито 14 фактів, пов’язаних із розкраданням та неефективним використанням бюджетних коштів. Завершено досудове слідство у двох кримінальних справах за обвинуваченням колишніх керівників органів місцевої влади, котрі, зловживаючи службовим становищем, на власний розсуд використали 600 тис. грн. бюджетних коштів.

Викрили злочинні механізми В судах викрито механізм легалізації в Україні автотранспортних засобів, незаконно ввезених з-за кордону. Задокументовано факти хабарництва з боку судді районного суду, котрий за матеріальну винагороду забезпечував безкарність злочинців. Ініційовано його відсторонення від виконання службових обов’язків. Не допущено заволодіння Зірненським спиртзаводом посадовими особами київської комерційної структури з використанням злочинної схеми штучного банкрутства. Виявлено та припинено діяльність організованої злочинної групи, яка спеціалізувалась на привласненні кредитних коштів в особливо великих розмірах. Також задокументовано намагання керівників однієї комерційної структури заволодіти державними коштами в сумі 3,5 млн. гривень, призначеними для будівництва житла працівникам правоохоронних органів. Порушено дві кримінальні справи стосовно груп осіб, котрі займались контрабандним ввезенням і збутом в Україні кокаїну та психотропних речовин.

Вилучали зброю та знаходили терористів У взаємодії з органами міліції з незаконного обігу вилучено 22 одиниці вогнепальної зброї та понад 1500 набоїв. На підставі матеріалів управління порушено 10 кримінальних справ за фактами незаконного зберігання зброї та боєприпасів. Було порушено кримінальну справу стосовно групи злочинців у погонах, під час слідчих дій вилучено 13 одиниць зброї, у т.ч. автоматичної, глушники і набої. У 5 випадках встановлено, хто повідомляв телефоном про нібито закладання вибухових пристроїв у місцях масового перебування людей. Під час проведення спільних з підрозділом центрального апарату СБУ оперативних заходів встановлено особу, яка зробила анонімне повідомлення про закладення вибухового пристрою у приміщенні Верховної Ради України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також