Тим, хто вже стикнувся з проблемою підвищеного цукру в крові або просто хоче нормалізувати свій метаболізм, варто звернути увагу на гречку. Ця каша містить багато білка, вітамінів, мінералів і клітковини. Регулярне вживання гречки допомагає тримати рівень цукру в крові під контролем, а також ця каша виводить з організму зайвий холестерин.
Для профілактики цукрового діабету рекомендується вживати темний шоколад. Вміст какао в ньому має бути не менше 78%. Флавоноїди, які містяться в какао-бобах, допомагають уникнути розвитку резистентності до інсуліну.
Читайте також: Як позбутися від запаху поту
Але занадто захоплюватися шоколадом не варто — добова норма становить 20–30 грамів. Тим, у кого цукор вже підвищений, варто обирати шоколад без цукру і підсолоджувачів або з мінімальною їхньою кількістю.
Також у раціоні має бути багато овочів і фруктів. Особливо — з низьким глікемічним індексом. Це листові овочі, зелень, будь-які види капусти, огірки, селера. Для профілактики діабету необхідна клітковина, і саме ці овочі є найкориснішим її джерелом. Для профілактики діабету фахівці рекомендують полуниці, чорниці і малину.
Дослідження показали, що важливу роль в профілактиці діабету відіграють молочні продукти. Особливо вчені рекомендують натуральні йогурти без добавок: вони багаті амінокислотами, вітамінами і мікроелементами, а також містять пробіотики і допомагають підтримувати рівень цукру в нормі.