Рецепт дня. Смак з дитинства: легендарний десерт «Бите скло»

Для того, щоб приготувати желейний десерт «Бите скло», знадобляться такі продукти: желе — 3 пакетики (різних кольорів); желатин — 10 г; сметана (або йогурт) — 500 г; вода — 810 мл; цукрова пудра — 2–3 ст. л.; ванільний цукор — щіпка

2 хв. читання

Приготування десерту «Бите скло» надзвичайно просте. Для цього потрібно приготувати желе різних кольорів.

Попри пропорції, вказані на упаковці до желе, рекомендується використовувати менше води, ніж зазначено — тоді желе буде більш щільним та насиченим за кольором. Для зручності можна використовувати одноразовий посуд для запікання або силіконові форми для випічки.

Або ж можна застелити тарілки харчовою плівкою, проте в цьому випадку порошок для желе необхідно розвести 250 мл води в іншому посуді. Коли желе охолоне за кімнатної температури, помістіть його в холодильник до повного застигання. Потім желе необхідно нарізати на невеликі кубики.

Після цього в невеликій мисці або чашці розчиніть желатин, заливши його 60 мл води. Рідина повинна бути кімнатної температури. Ретельно перемішайте суміш та залиште желатин до набухання.

Тим часом у глибокій посудині додайте до сметани цукрову пудру, ванільний цукор або екстракт для аромату. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Потім желатин необхідно розтопити на паровій бані або в мікрохвильовці. Зачекайте, коли желатин охолоне, проте залишиться рідким — тільки тоді його можна вливати в сметану. Інакше від гарячого желатину молочний продукт може розшаруватися.

Перемішайте желе зі сметанковою масою та розкладіть по стаканах або силіконових формах. Також в десерт можна додати шматочки фруктів або подрібнені в крихту крекери, щоб збагатити смак солодощів.

Накрийте посуд з десертом харчовою плівкою та поставте в холодильник до повного застигання. Чим більший посуд для желе — тим більше знадобиться часу для застигання. Перед подачею десерту «Бите скло» желе можна додатково прикрасити шматочками мандаринів.

Поділитися цією статтею