Смаколики для печінки

1194 0

Ми у соцмережах:

Смаколики для печінки

Печінка — «лабораторія» організму людини, яка виконує багато функцій. Здоров'я печінки та її повноцінна робота залежать також від того, які продукти і напої людина вживає.

Більшість з нас знають, що алкоголь, жирні, смажені, солоні й солодкі страви шкідливі для печінки. А що ж корисно саме для цього органу?

Так, одним з продуктів, які сприятливо впливають на роботу підшлункової залози і печінки, є вівсяна каша. Тільки не «швидка» каша в пакетиках, яку заливають окропом, а цілісні зерна вівса (краще пророщені). Якщо цільнозернову вівсяну кашу ви не дуже любите, то найбільш корисними після обробки залишаються великі й щільні пластівці, які слід варити кілька хвилин, а не просто залити окропом.

З овочів найкориснішими для печінки є шпинат і броколі. Дієтологи наголошують, що броколі знижує ризик розвитку жирового гепатозу (неалкогольна жирова хвороба) і раку печінки. А шпинат допомагає печінці краще працювати завдяки вмісту в ньому антиоксиданту глутатіону. Також від розвитку жирової хвороби печінки захищають продукти, багаті рослинними поліфенолами — чорниці, сливи, оливки, чорний шоколад.

А з напоїв найбільш корисними для печінки дієтологи вважають зелений чай, чисту питну воду і каву (звичайно, в розумних межах). Стандартні 2-3 чашки кави (60-80 мл), тільки не розчинної — а звареної з кавових зерен, у день допоможуть захистити печінку від розвитку цирозу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також