Смалець у Рівному не дає спокою

5473 0

Ми у соцмережах:

Смалець зберігається в цьому приміщенні. Фото 4Влада

Минулого року під час російських ракетних ударів по об’єктах енергетики з бюджету Рівного витратили 8,5 мільйона гривень. За ці гроші чиновники закупили для «Пунктів незламності» соки, овочі, чай, а ще — 10,5 тонни «тваринного жиру», який мали використовувати для готування їжі, якщо з електроенергією та газом будуть проблеми.

Жир для рівненських «Пунктів незламності» продав за 1 мільйон 218 тисяч гривень Сергій Омельчак. Підприємець займається роздрібною торгівлею та бере активну участь в торгах, які розігрує влада у різних громадах Рівненщини.

Однак правоохоронці засумнівалися у якості жиру та почали розслідування. 23 березня провели обшуки в помешканні підприємця Сергія Омельчака, в якого вилучили документацію, телефон та ноутбук.

Також у розтраті коштів підозрюють і чиновників департаменту економіки Рівного. Слідство припускає, що вони з корисливих мотивів змовилися з підприємцем та уклали договір на постачання жиру «невідомого походження». Суму збитків слідство оцінило у 300 тисяч гривень.

Оскільки за цей час попри заяви підозру у злочині правоохоронці так нікому й не оголосили, то підприємець подав позов до Рівненського апеляційного суду, щоб повернути своє майно, яке вилучила поліція.

Однак у скасуванні арешту підприємцю було відмовлено. Через те, що слідство чекає висновку щодо якості тваринного жиру, який той продав для Рівного. Наразі жир зберігається в одному зі складів на території міста.

І підприємець, і правоохоронці поки утримуються від коментарів у цій справі. Адже те, чи був насправді скоєний злочин, покаже експертиза, яку всі очікують.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також