Смартфон чи будильник?

1016 0

Ми у соцмережах:

Смартфон чи будильник?

Вчені вже багаторазово довели, що залежність від гаджетів згубно позначається на здоров'ї, але типовий ранок кожної другої людини все ж починається з телефону.

«Зловживання» телефоном (особливо вночі) може порушити циркадні ритми (внутрішній годинник тіла), що не тільки впливає на кількість і якість сну, а й може стати причиною виникнення інших проблем — починаючи від травної системи організму і закінчуючи гормонами. А чому не можна спати в одній кімнаті з телефоном? Фахівці пояснюють, коли в спальні присутній телефон, то навіть якщо ви не відповідаєте на робочі листи чи дзвінки і не перевіряєте стрічку в соцмережі, кімната на підсвідомому рівні асоціюється у вас із роботою (звідси стрес, тривожність), а не з місцем для відпочинку.

Науковці також зазначають, що будильник кращий, ніж додаток на сучасному гаджеті. Наприклад, тим, що він не випромінює характерне для електроніки блакитне світло, яке пригнічує вироблення мелатоніну — гормону, який виробляється в шишкоподібних залозах головного мозку, відповідає за регуляцію сну і вимагає повної темряви для нормального функціонування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також