Смартфони з найкращою автономністю у 2022 році

3075 0

Ми у соцмережах:

Смартфони з найкращою автономністю у 2022 році

Для багатьох користувачів дуже велике значення мають саме автономні смартфони — пристрої, здатні працювати без заряджання добу та більше. Особливо це стосується людей, чия робота пов'язана з частими розмовами по телефону або постійним доступом до інтернету. Ми зібрали для вас ТОП-3 моделі на різний бюджет, щоб кожен зміг купити смартфон, який ідеально виконає поставлені завдання.

Оптимальний об'єм батареї

Діапазон ємностей акумуляторів мобільних телефонів достатньо широкий. Здебільшого на ринку представлені моделі на 3300-4300 мАг. Це середній показник. Ємнісними можна вважати телефони, батареї яких мають об'єм від 5000 мАг. Але з цим показником на все так просто. Справа в тому, что тривалість роботи без підзаряджання залежить від багатьох факторів. І ємність не завжди відіграє в цьому найголовнішу роль. Деякі моделі з акумулятором на 3300 мАг можуть пропрацювати довше, ніж на 5000 мАг. Яскравий приклад цьому — бабусефони.

Від чого залежить автономна робота смартфона

Набільше ресурс акумулятора використовують дисплей та процессор, GPS-навігатор, Wi-Fi. Якщо ви хочете купити телефон з великим екраном і плануєте постійно користуватися Google maps чи грати в ігри, навіть найбільш ємна батарея протримається не більше доби. Але якщо, наприклад, встановлений дисплей розроблений за енергоекономною технологією, час автономної роботи збільшується. Тому розглядати цей параметр завжди необхідно в комплексі, звертаючи увагу на інші характеристики.

Рейтинг смартфонів з найємнішим акумулятором

До списку увійшли флагман, модель із середнього цінового сегмента та бюджетник. Почнемо з найдорожчого.

Galaxy S21 Ultra

Модель по праву очолює наш перелік. Ємність батареї складає 5000 мАг і цього показника більше ніж достатньо для виконання всіх завдань. Не дивлячись на високу технологічність, флагман спокійно працює більше доби без підзаряджання.

Гаджет має найкращий 6.8-дюймовий дисплей на ринку. OLED-матриця з частотою оновлення 120 Ггц гарантують еталонну яскравість та передачу кольорів. Відгук на дотик — миттєвий. Процессор Exynos 2100 має гідну потужність та швидкість. Оперативна пам'ять складає 12 Гб, вбудована — 128 Гб. Гаджет не зависає на важких програмах, швидко відкриває вікна у браузері, не гальмує соціальні мережі.

Також виробник встановив ідеальну камеру з 10-кратним зумом, яка стала головною фішкою цього флагмана.

Xiaomi Redmi Note 11

Належить до середньоцінового сегменту, але очолює рейтинг смартфонів за автономністю. Модель не така потужна й технологічна, як попередня, зате гарантує вам 2 дні роботи без підзаряджання!

Гаджет отримав трохи меншу діагональ — 6.43 дюйми. Дисплей Full HD+ OLED має частоту обновления 90 Гц, ідеальну для своєї ціни корекцію кольорів та яскравість. Процесор Snapdragon 680, ОЗП на 6 Гб та вбудована пам'ять на 128 Гб виконують свої завдання без будь яких багів.

Модуль для фото не такий крутий, як у попередника, але за нормального освітлення спроможний створити шедеври.

Motorola E20

Найкращий смартфон до 5000 грн у плані довготривалості роботи. Незважаючи на те, що заявлений об'єм батареї складає 4000 мАг, час функціонування без заряджання становить 1.5-2 доби. Все залежить від завдань, які ви перед ним поставите.

Діагональ Max Vision HD+ дисплея — 6.5 дюймів. Зображення дуже деталізоване та чітке. Можна не переживати за надто яскраве сонце — на екрані все доволі добре видно. Усі кольори природні, немає жодних спотворень.

За потужність і швидкість відповідає 8-ядерний процесор. Разом з ОЗП на 2 Гб та вбудованою пам'яттю на 32 Гб впевнено справляється з плавним відкриттям усіх програм та додатків.

Мобільний має подвійну камеру й добре справляється з фотографуванням навіть на ходу. Найкраще виходять портрети.

 
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також