Смерть була раптовою: деталі трагедії зі школяркою у Рівному

4575 0

Ми у соцмережах:

Смерть була раптовою: деталі трагедії зі школяркою у Рівному

Це сталось сьогодні у 22-й школі Рівного. На уроці школярці-дев'ятикласниці стало зле. Дорогою до лікарні її рятували медики «швидкої». Проте вже у медзакладі констатували смерть.

Лікарі Рівненської станції екстреної (швидкої) меддопомоги розповідали Радіо Треку, що дівчина мала проблеми з серцем і чекала на операцію з пересадки. 

Проте, головлікар міської дитячої лікарні Микола Надєйко інформацію про заплановану пересадку серця Радіо Треку згодом не підтвердив. Він повідомив, що школярка таки була у них на обліку і пояснив:

- У нас у місті є один дитячий кардіолог. Приймає на Чорновола. Вона (учениця 9 класу) була на диспансерному обліку. У неї виявили відхилення у серцево-судинній системі, і вона була у нас на обліку. Діагноз – гіпертрофічна кардіоміопатія. Тобто, у неї була збільшена міжшлуночкова перегородка. Нічим особливим воно не проявлялося, крім того, що їй були протипоказані фізичні навантаження і дуже активний спосіб життя. Ані кардіолог міської дитячої лікарні, ані керівництво міської дитячої лікарні показів до пересадки серця не бачили, їх не було і рахуємо їх безпідставними. Серце (елементи будови серця) були дещо збільшені. Але не настільки, щоб стояло питання про те, що треба пересадка. Це було незначне збільшення, яке не викликало перестороги, не давало показів до пересадки. Так, у майбутньому, протягом життя, можливо десь там в років 30-40 це питання постало б. Зараз такого питання не було. Це справді раптова смерть. Що спричинило смерть – поки лікарі сказати не можуть. Це стане відомо після розтину.  Однак, може бути навіть таке, що це інша причина, яка напряму із серцем не пов’язана.

Висловлюємо щирі співчуття родині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також