Сміттєпереробний зупинився

1751 0

Ми у соцмережах:

Сміттєпереробний зупинився

Офіційно відкритий влітку цього року на околиці Рівного сміттєпереробний завод зупинився на початку грудня на невизначений термін. Виявляється, що працював він незаконно.

Пояснює Святослав Євтушенко, директор сміттєпереробного заводу: — У листопаді 2012 року набрали чинності зміни до Закону України "Про відходи", які визначили, що тарифи на переробку побутових відходів затверджує Національна комісія з питань житлово-комунального господарства. Але ця комісія може затверджувати тарифи лише тим підприємствам, ліцензування діяльності яких вона проводить. В Україні ж ліцензії на переробку та захоронення сміття законодавством не передбачено. Загалом сміттєпереробний завод не мав права взагалі працювати, оскільки та діяльність, якою він займається, підлягає обов'язковій тарифікації. Ми про це говорили з міністром ЖКГ п.Темником, коли він був у Рівному, відповідний проект закону вже зареєстровано у Верховній Раді Україні. Втім, коли він буде прийнятий — невідомо. За словами п.Євтушен­ка, близько тридцяти працівників підприємства вже звільнились. Серед тих, хто залишився працювати — директор і охорона. Через відсутніть тарифу на переробку сміття у подібній ситуації опинилась і решта сміттєсортувальних та сміттєспалювалювальних заводів України, які зупинилися раніше.

Влад ІСАЄВ.

Довідка РВ

Будівництво сміттєпереробного заводу тривало впродовж трьох років і обійшлось німецьким інвесторам у сім мільйонів євро. Планувалося, що завод перероблятиме близько 95% сміття із Рівного та Рівненського району.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також