Сміятися чи плакати

3984 0

Ми у соцмережах:

Сміятися чи плакати

Святковий салют, який мав пролунати традиційно у День Рівного, скасували. Однак святкові заходи, які відбулися у неділю у Рівному, все одно викликали обурення у частини рівнян, які вважають недоречними ярмарки та фестивалі у той час, як в країні іде неоголошена війна.

День міста 2014 — 015 Чимало невдоволених вигуків у натовпі звучало й під час святкового концерту на майдані Незалежності увечері 31 серпня. Сивий чоловік у вишиванці підходив до глядачів біля сцени і просив їх не аплодувати музикам, бо на сході в цей час гинуть інші люди. Однак його слова потонули в оваціях — на сцені саме виступало відоме тріо "Срібна терція"... Чимало інших людей натомість зауважують, що цьогорічне святування не було надміру помпезним, а нагадувало скоріше сімейне свято. Та й чимало заходів до Дня міста не минуло без згадувань подій на сході. На тому ж концерті на майдані волонтери збирали пожертви на підтримку батальйону територіальної оборони "Горинь". А традиційний джазовий фестиваль цьогоріч став благодійним — зібрані на ньому кошти передадуть на потреби ЗСУ.

Фотоальбом: 36 фотографій
На сайті "РВ" було проведено опитування, щоб з'ясувати, як рівняни ставляться до подібних святкових заходів. Несподівано виявилось, що більшість тих, хто взяв участь в опитуванні, вважає, що "святкувати потрібно, але скромно, щоб моральний дух українців підтримати". І справді, тисячі рівнян у неділю вийшли на вулиці міста у вишиванках, з прапорцями та з гарним настроєм — послухати народні пісні та джаз, поторгуватися на ярмарку "Алея майстрів", повчитися на майстер-класах у ковалів, ткаль і гончарів та посміятися з карикатур на Путіна на художній виставці. І гімн України, який заспівали традиційно усі разом на майдані, звучав цьогоріч по-особливому зворушливо. Фоторепортаж з Дня міста — на стор.2.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також