Сніданки рівненським школярам оплатять, а обіди — вже свої

420 0

Ми у соцмережах:

Сніданки рівненським школярам оплатять, а обіди — вже свої

Де ж те обіцяне державою безкоштовне гаряче харчування, яке мало бути ще 1 жовтня? — цікавилися чимало батьків по всій країні, чиї діти відвідують 1–4 класи. Адже Кабмін на такі цілі виділив аж два мільярди гривень, з яких 107,5 мільйона «перепало» конкретно Рівненщині. Та як виявилося, довго чекати учням довелося через бюрократію — доки громади офіційно приймуть субвенцію та організують закупівлі. У Рівному сесію міської ради скликали минулого четверга, щоб безкоштовні сніданки в місті розпочалися з понеділка, 21 жовтня.

З одного боку, батькам уже не доведеться збирати вранці ланчбокси або передавати гроші на їжу. А з іншого, родини замислилися, а що ж входитиме у той сніданок і наскільки він буде поживним? Адже його вартість не перевищуватиме 48 гривень на учня. В той час як у деяких школах Рівного повноцінний сніданок у їдальні коштує 55–60 гривень.

Віктор Шакирзян, в.о. міського голови Рівного:

— Це разове гаряче харчування для учнів перших-четвертих класів. Держава забезпечує 70% його вартості, а різницю доплачують органи місцевого самоврядування. Тобто батьки уже нічого не платитимуть.

Попередньо, безкоштовні сніданки для молодших класів триватимуть до кінця 2024 року. А от про обіди для тих школярів, які після уроків відвідують ще й групу продовженого дня, як і раніше, доведеться дбати самим батькам — або давати дитині їжу із собою, або замовляти її в їдальні.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також