Собак Бойка з вулиці Данила Галицького вивезе Хомко?

1622 0

Ми у соцмережах:

Собак Бойка з вулиці Данила Галицького вивезе Хомко?

Під вікнами МЕГУ та багатоквартирних будинків на вулицях Данила Галицького та Степана Дем'янчука у Рівному досі гавкає понад сотня тибетських мастифів. Незважаючи на те, що суд ще у березні зобов'язав власника собачого розплідника Юрія Бойка вивезти псів з території радіозаводу за місто. А недавно ще й виявилося, що переселяти величезних мастифів, яких розводили у місті без відповідних дозволів, доведеться за бюджетні гроші.

 Наприкінці вересня демонтувати 300 вольєрів приходили працівники виконавчої служби, міської ради, КАТП-1728, кінологи та поліція. Проте ще на підступах до розплідника численну делегацію зустрів адвокат фірми «Інтерекопласт» Олег Зражевський. Він стверджував, що ніякого «розплідника Бойка» немає, а собачі клітки орендує «Інтерекопласт». Проте після дискусії саме за вказівкою Юрія Бойка охорона пропустила представників влади на територію. Проте «демонтування» завершилося лише оглядинами. Бо подіти таку кількість псів, один з яких важить близько 70 кілограмів, наразі нікуди. До того ж, кінологи не взяли на себе відповідальність за їхнє перевезення. Зазначили, що потрібно знати точну вагу кожного пса, аби дати йому снодійний препарат для безпечного транспортування. Без попередньої підготовки тварина може загинути, а платитиме за її смерть бюджет міста.

Павло Якобчук, в.о. начальника міського відділу виконавчої служби:

— Рано чи пізно ми прийдемо і розріжемо ці вольєри, а майно вивеземо. Нам розповідають, що клітками володіє інший власник. Але треба з'ясувати, чи він сам перебуває тут на законних підставах. Бо земля належить Рівненській міській раді. Щодо Бойка, то він не виконав ухвали суду про добровільне переміщення притулку. Тому його двічі оштрафували та є подання про порушення проти нього кримінальної справи. Зараз ми шукаємо осіб, які змогли б взяти до себе на зберігання собак. Адже діє закон про поводження з тваринами, який зобов'язує нас зберегти їх неушкодженими. Собаки ж не винні, що їм попався такий господар! Розглядаємо можливість утримання частини собак у клітках школи поліції, які плануємо викупити.

Ростислав Кралюк, директор КАТП-1728:

— На території Рівного діє центр стерилізації безпритульних тварин. Але це не притулок. Собаки цієї породи потребують специфічного годування, яке ми не в змозі гарантувати. Тому ми хочемо знайти компромісне рішення з підприємцями. У наших готових вольєрах ми можемо розмістити тільки шістьох таких мастифів.

Жанна Степанюк, мешканка будинку на вулиці Данила Галицького, 11:

— У нас щоночі собача опера. Були випадки, що собачі екскременти працівники розплідника перекидали через огорожу. Одного разу ми навіть викликали поліцію, коли побачили, що собаки почали підривати землю під парканом.

Лариса Корецька, представилася власницею собак:

— На території радіозаводу — найбільший розплідник тибетських мастифів не тільки на території України, а й у Європі. Цих собак використовують для охорони. На мою думку, не потрібно було давати погодження на будівництво багатоповерхових будинків неподалік великого оборонного заводу.

Юрій Бойко, бізнесмен:

— Вважаю заборону міської ради на розміщення будь-яких розплідників на території Рівного протизаконною. Це рішення суперечить Міжнародній конвенції про захист тварин. Рішення суду, яке зобов'язує мене забрати розплідник із цієї території, взагалі абсурдне. Бо немає юридичних підстав. Тому я звернувся з проханням порушити кримінальну справу проти судді, яка ухвалила таке рішення. Юридично мені належать лише п'ять собак, яких я утримую на вулиці Костромській, 27. До розплідника на вулиці Данила Галицького я не маю жодного стосунку.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також