Коли краще використовувати соду, а коли — розпушувач, щоб випічка була смачною і пухкою?
Харчова сода та розпушувач найчастіше використовуються в рецептах печива, тортів і швидкого хліба, і вони відповідають за надання випічці легкої, пухкої, пористої структури, яка робить її смачною. Але хоч сода і розпушувач виконують ту саму роботу у випічці, але вони хімічно різні й не можуть бути замінені в рецептах одне одним.
Фахівці радять використовувати соду тільки у хлібобулочних виробах, таких як печиво, кекси та швидкий хліб. Соду можна замінити розпушувачем, помноживши необхідну кількість на три. Але це потрібно робити в крайньому випадку, оскільки це може призвести до того, що смак і текстура кінцевого продукту будуть занадто щільними або солоними.
Харчова сода може зберігатися в нерозкритому вигляді до трьох років. Оскільки сода має здатність поглинати запахи та вологу, відкриту коробку, що зберігається в прохолодному сухому місці, можна зберігати шість місяців.
Розпушувач використовується в хлібобулочних виробах, таких як торти, печиво та тістечка. Розкритий розпушувач зберігати у прохолодному сухому місці можна не більше одного року.