Сьогодні - День бухгалтера: історія та цікаві факти

1340 0

Ми у соцмережах:

Сьогодні - День бухгалтера: історія та цікаві факти

16 липня в Україні відзначають професійне свято - День бухгалтера.

 

 

18 червня в 2004 році була затверджена дата святкування Дня бухгалтера України - 16 липня. Її було обрано на знак прийняття Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" 16 липня 1999 року і затверджено як День бухгалтера 18 червня 2004 року.

Міжнародний день бухгалтера відзначають у всьому світі 10 листопада, тому українські бухгалтери фактично мають два професійних свята на рік.

Цікаві факти

Основоположником бухгалтерського обліку вважається італійський математик Лука Пічола. Саме він видав першу книгу про подвійний облік у 1494 році. Відомо, що серед його учнів був художник і вчений Леонардо да Вінчі.

Першою посадовою особою, яка одержала звання бухгалтера, був Христофор Штехер - діловод Інсбрукської рахункової палати. До цього представників даної професії називали писарями.

Американського гангстера Аль Капоне могли посадити завдяки бухгалтерам. Його звинувачували в багатьох злочинах - від незаконної торгівлі алкоголем до вбивств. У результаті заарештували за ухилення від сплати податків.

Вокаліст групи The Rolling Stones Мік Джаггер і британський рок-співак з групи Led Zeppelin Роберт План працювали в галузі бухгалтерського обліку до початку своєї музичної кар'єри.

Через помилки і неточності податкового законодавства США в період з 1998 по 2005 рік дві третини американських і 68% іноземних компаній, що працюють у США, взагалі не сплачували жодних податків - причому абсолютно офіційно і легально.

На сьогодні співвідношення жінок і чоловіків у бухгалтерській професії - приблизно 80% на 20% на користь жінок.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також