Сьогодні у Рівне приїде амбасадорка Австралії

1358 0

Ми у соцмережах:

Меліссі О'Рурк. Фото - з сайту firtka.if.ua

О 17:00 сьогодні, 25 липня, у Рівненському краєзнавчому музеї відкриють виставку «Еволюція: маски регіону Торресової протоки».

На презентацію прибуде Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні Мелісса О’Рурк, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Амбасадорка Австралії працює в Україні з вересня 2017 року. Виставка, яку відкриють у Рівному, привезена до нашої країни за її сприяння.

Виставка «Еволюція: маски регіону Торресової протоки» є пересувною і має на меті ознайомити міжнародну спільноту з культурним надбанням корінних народів Австралії.

У водах Торресової протоки (Zenadh Kes), що відокремлює Австралію та Папуа Нову Гвінею, розташовано понад 200 невеликих островів. Самобутня культура мешканців островів у межах кожного острова має свої особливості.

Виготовлення і носіння масок мешканцями островів є однією з найяскравіших традицій регіону, що продовжує жити й сьогодні. Маски виготовляються з панцирів морських черепах і вкриваються дивовижними візерунками, що наносяться загостреними каменями і мушлями за допомогою трафаретів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також