Сьогодні у Рівному прощатимуться з воїном, який загинув у Запорізькій області

4515 0

Ми у соцмережах:

Сьогодні у Рівному прощатимуться з воїном, який загинув у Запорізькій області

Прощання із героєм відбудеться 14 жовтня о 10:00 год на Майдані Незалежності у Рівному. Орієнтовно об 11:00 год. у Свято- Покровському соборі відбудеться заупокійна служба. Поховають його на кладовищі у с.Обарів.

Іван Довбенко народився 27 лютого 1973 року в місті Рівному. Здобув освіту механіка в Квасилівському професійному училищі. Після закінчення, пішов працювати на Рівненську фабрику нетканих матеріалів, а також продовжив навчатися у Рівненському економіко-технологічному коледжі НУВГП.

Іван не служив у війську, однак отримавши повістку у квітні 2023 року, без вагань вступив до лав ЗСУ.

- У мене є дві донечки, яким я дав життя, і їх потрібно захищати, - говорив Іван. Саме думки про дівчаток надавали сил до боротьби.

- Він неймовірно любив донечок, 17-річну Дарину та 11-річну Вікторію. Іван не мав батьків, ані рідних братів і сестер, тому мої рідні стали його родиною. Він вважав моїх батьків мамою і татом, а вони прийняли його як рідного сина,  - розповідає дружина героя Галина.

Військові будні давалися Іванові нелегко, проте він не падав духом. Говорив рідним, що Україна була і буде незалежною, а ми завжди будемо на своїй землі. Тож попри труднощі був готовий виконувати свій обов'язок.

- А ще говорив, дуже боляче дивитися, що на захист країни стають хлопці віку наших дітей. Розповідав, що якось повертаючись із завдання, йому на зміну привезли двох молодих розгублених хлопців. Ваня – залишився поряд, не зміг залишити їх, - пригадує Галина.

Добрий, відкритий, щирий, веселий Іван мав насправді золоті руки. Його умінням відремонтувати захоплювалися і домашні, і сусіди, і усі знайомі. У Івана було багато життєвих планів: повезти сім'ю у Карпати, зробити ремонт у квартирі, купити нове авто та багато іншого… Він дуже любив життя і передавав цю любов іншим.

Кожне наступне завдання давалося Івану нелегко, та все ж він знав, що його чекають вдома, за нього моляться і це давало сил та наснаги. Він вірив у те, що повернеться живим.

На жаль, 50-річний солдат Іван Довбенко загинув 11 жовтня унаслідок мінометного обстрілу, виконуючи бойове завдання, поблизу села Роботине Запорізької області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також